Minden ami Sopron

2018. 12. 12. szerda

Gabriella

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Előadások, borkóstoló, koncertek

Íme november 6-tól aktuális ajánlatunk.

programelvalaszto_aktualis

Ismét felpörgethetjük agyunkat hétfő este a Quizzone Kupa 10. fordulójában a Museum Caféban, 19:30-tól.

Kedden kora délután három előadást tart a Sopron Balett a színházban. A déltől kezdődő előadásra a Pro Kultúra jegyirodájában lehet jegyet váltani.

Az édesszájúaknak kedvez a Gino cukrászda, ahol kedden délután kettőtől egészen estig tortabörzét tartanak. A cukrászda összes ízét meg lehet kóstolni ezen a napon, egységesen 300 ft/szelet áron.

Felfedező túrát indít a Soproni TIT, kedden 16 órától Györke Réka régész vezetésével a velünk élő múltba nézhetünk bele, az Árpád utcai ásatásokon előbukkant maradványokon keresztül. Gyülekező 16 órakor a TIT előtt (Várkerület 98.).

Még mindig kedd: a borszeretők egy borkóstolóval egybekötött előadást hallgathatnak meg a Gangl pincészet jóvoltából az Evangélikus Gyülekezeti Házban (Színház u. 27.). Kezdés 17 órakor.

Utolsó előadásához érkezik a “Ne légy áldozat és a gyermeked se váljon azzá” című programsorozat. Szerdán 17 órakor a felnőttkori zaklatásról, bántalmazásról hallhatunk előadást 17 órától a Roth iskola Lackner utcai épületében.

18 órától kicsivel odébb, a Pedagógusok Művelődési Házában Wesselényi Miklós peréről Dr. Soós István PhD előadására is érdemes ellátogatni.

Még egy kicsivel arrébb a Liszt-központban Koraesti Hangversenybérlet: Egmont – Beethoven, Kodály és Mendelssohn. Kezdés 18 órakor.

A szerda estét egy hamisítatlan Rock’n’Roll partyval zárhatjuk a Búgócsigában, melyet 9 órától egy táncoktatás vezet fel, hogy utána tényleg jól ropja mindenki a buliban!

Csütörtökön a Macskakő Múzeum várja mindazokat, akik a komplex művészetterápiával szeretnének megismerkedni. A workshop 17 órakor kezdődik Szíjártó Eszter vezetésével.

Filmillusztrációval egybekötött kurzust tartanak a gyermekek 21. századi életéről a Pedagógusok Művelődési házában, csütörtökön 18 órától.

Kowalsky meg a Vega is tiszteletét teszi csütörtökön a Búgócsigában, 19 órától, ahol beszélgetéssel egybekötött akusztikus gitáros előadást kapunk. A szervezők kérik, az érdeklődők időben érkezzenek, hisz a rendezvény jellegéből adódóan a késők megzavarhatják az előadást.

Henrik Ibsen: “Ha mi holtak feltámadunk” című drámáját kamaraelőadásként nézhetjük a Liszt-központban csütörtökön 19 órától.

Péntek este 7 órától ismét színpadra kerül a színházban a Hyppolit, a lakáj.

A hétköznapok zárására a Búgócsiga fél 10-től JaMese koncerttel, a Hangár tíz órától Akkezdet Phiai koncerttel készül.

programelvalaszto_kiallitas

 

Nagy László faszobrász életmű-kiállítása egészen november 30-ig látogatható a nagycenki Széchenyi István emlékmúzeumban.

“Oh, a szárnyas idő” címmel Giczy János festőművész emlékkiállítása tekinthető meg a Lábasházban az Orsolya téren, november 12-ig.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy tölti a Karácsonyt?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading