Minden ami Sopron

2020. 08. 08. szombat

László

SOPRON
Borult

Kultúra

Elmarad a Sopron Zenél – Karanténvideóval üzennek a HofferSuli diákjai

A soproni nyári programok kiemelkedő rendezvénye 5. alkalommal kerül megrendezésre, de már csak 2021-ben.

sopronzenel_2020_elmarad_1920x1080

Az egyedülálló rendezvényen az évek során, 62 soproni és soproni kötődésű zenekar, valamint helyi zenészbarátok közreműködésével, több száz fő alkalmi, kimondottan erre a koncertre felkészített helyi fiatal lépett színpadra. Közülük többen testvérpárok, apa-fia, vagy akár 3 generációt képviselve zenéltek már együtt. A fesztivál június elején került volna megrendezésre, de a közös nagyszínpadi produkcióhoz nélkülözhetetlen, több hónapon át tartó nagy létszámú csoportos próbák kivitelezése jelen körülmények között, nem megoldható.

A téma, az idén 50 éve alakult The Beatles lett volna, melynek dalaiból állították össze a szervezők a főműsort. Hogy ne vesszen kárba eddigi munkájuk, egy montázsvideót készítettek, ahol a gyerekek otthonról, a szobájukból játsszák a With a Little Help From My Friends című slágert.

Addig is higgadtságra, kitartásra és otthon maradásra ösztönzik a fesztivál látogatókat, ezért elérhetővé teszik az összes koncertfelvételt a 2019-es évből, és arra is ígéretet tettek a szervezők, hogy az eddig jelentkezett zenekarok mind kapnak fellépési lehetőséget 2021-ben.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading