Minden ami Sopron

2018. 11. 17. szombat

Hortenzia, Gergő

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Életük a tangó- Világbajnok soproni páros

Takács Csaba és Nagy Éva argentin tangó táncospár az idei évben számos versenyen öregbítették Sopron hírnevét.

A 2017-es versenyévet az Ausztriában megtartott Wien Openen elért első helyezéssel indították. Ezt követte a WADF Siófokon megtartott táncversenyen való részvételük, amely szintén dobogós helyezést eredményezett a párosnak. Mindezeket követően egy nagyobb váltás következett a táncosok életében, amely az alapok újra tanulását és az argentin tangó táncban, mint életérzésben való mélyebb elmerülését jelentette.  Mindehhez szükséges támogatást, külföldi argentin, tangóoktatók, és budapesti tangóoktató bevonásával zajlottak. A figurák addigi értelmezése teljesen más irányokba terelődött.

_DSC9560

A rengeteg munka eredménye nem maradt el, a novemberben tartott Látványtánc bajnokságon a tavaly elért pontjaikat bőven felülmúlták, továbbra is az első helyen, viszont az ott indult versenyzők között az egyik legkiválóbb eredménnyel zártak. Az idei év versenyszezonját Csehországban a múlt héten megtartott WADF világbajnokságon elért első helyezéssel koronázták meg. A táncospár nemcsak versenyeken szerepel kiváló eredményekkel. Barátaik felkérésére és segítségével azok számára is tartanak rendszeres foglalkozásokat, akik szeretnének megismerkedni, ezen táncstílus szépségeivel.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/groups/988049947992863/

 • Elkészült: VOLT Feszitvál Aftermovie

  4 percben újra felidézhetjük a 2018-as fesztivált.

 • Diabétesz Világnap

  Szerdán délután minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásokra és a szűrésre a Pannonia Hotelbe!

 • Most már tényleg megérkezik a november

  Véget ér a kellemes őszi idő, a héten fokozatosan hűl majd a levegő.

 • Lampionos felvonulás a Jerevánon

  A Jereván lakótelep közösségei november 9-én, pénteken látványos köztéri közösségi eseményként rendezik meg a Szent Márton napi lampionos felvonulást. A rendezvényen részt vesz a Trefort téri Óvoda, a Lackner Iskola és a Fáy Iskola közössége. A Jereván lakótelep Részönkormányzata támogatásával megvalósuló esemény keretében 16.00 órakor a Lackner-iskola kisdiákjai a Szent Imre templomba vonulnak, majd azt […]

 • Félpályás lezárásra számítsunk a Lövér körúton

  Hétfőtől szerdáig korlátozottan lehet majd közlekedni a Lövérekben.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Október 26-án, 13 órakor nyit a Soproni Műjégpálya. Ön is szeret korcsolyázni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading