Minden ami Sopron

2020. 07. 02. csütörtök

Ottó

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Életük a tangó- Világbajnok soproni páros

Takács Csaba és Nagy Éva argentin tangó táncospár az idei évben számos versenyen öregbítették Sopron hírnevét.

A 2017-es versenyévet az Ausztriában megtartott Wien Openen elért első helyezéssel indították. Ezt követte a WADF Siófokon megtartott táncversenyen való részvételük, amely szintén dobogós helyezést eredményezett a párosnak. Mindezeket követően egy nagyobb váltás következett a táncosok életében, amely az alapok újra tanulását és az argentin tangó táncban, mint életérzésben való mélyebb elmerülését jelentette.  Mindehhez szükséges támogatást, külföldi argentin, tangóoktatók, és budapesti tangóoktató bevonásával zajlottak. A figurák addigi értelmezése teljesen más irányokba terelődött.

_DSC9560

A rengeteg munka eredménye nem maradt el, a novemberben tartott Látványtánc bajnokságon a tavaly elért pontjaikat bőven felülmúlták, továbbra is az első helyen, viszont az ott indult versenyzők között az egyik legkiválóbb eredménnyel zártak. Az idei év versenyszezonját Csehországban a múlt héten megtartott WADF világbajnokságon elért első helyezéssel koronázták meg. A táncospár nemcsak versenyeken szerepel kiváló eredményekkel. Barátaik felkérésére és segítségével azok számára is tartanak rendszeres foglalkozásokat, akik szeretnének megismerkedni, ezen táncstílus szépségeivel.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/groups/988049947992863/

 • Munkálatok a Széchenyi téren

  A Széchenyi tér – Templom utca csatlakozásánál útburkolat javítási munkákat végeznek.

 • Soproni Gyógyközpont: Látogatási tilalom feloldva!

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 13305-57/2020/EÜIG. számú határozata alapján a teljes körű látogatási tilalom a Soproni Gyógyközpontban feloldásra került.

 • TRIANON 100

  A Hűség Városa is üzente: összetartozunk!

 • A „KARANTÉN-ÉRETTSÉGI” MARGÓJÁRA

  Valószínű történelmi távlatból is emlékezetes marad az idei érettségi, ahol több ezer diák nem mindennapi körülmények között adott számot tudásáról. Hogyan élték meg mindezt a soproni diákok és tanáraik? Erről kérdeztük őket.

 • Visszatér a tavaszi idő

  A pár napos hideg után újra emelkedik a hőmérséklet, sok napsütés is várható.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading