Minden ami Sopron

2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina

SOPRON
Borult

Kultúra

Életre kel a történelem a múzeumban

Február 18-án, szombaton farsangra vár kicsiket és nagyokat a Soproni Múzeum.

Farsang a múzeumban 1

 

Délután kettőtől játszóház fogadja a gyerekeket a múzeum új kiállítóhelyén, a Macskakőben. A Fabricius-házban 4 és 5 órai kezdettel a múzeum színtársulatával is farsangolhatnak: a Fő téri jelmezbálon tiszteletüket teszik koronás fők és polgármesterek, akik egykor fontos szerepet játszottak a város történelmében. A vendégeiket farsangi fánkkal és finom borral is megkínálják az előadás után!

A Soproni Múzeum munkatársaiból és barátaiból álló Ars Historica Társulat évek óta szórakoztatva vonja be a közönséget a régmúlt korok világába. A csoport együtt visz színpadra a múzeum gyűjteményeihez, helytörténeti eseményekhez kapcsolódó jelenteket.

A múzeum fontosnak tartja, hogy minél élőbbé, minél átélhetőbbé tegye a látogatók számára az élményt, amelyet egy kiállítás nyújthat – fogalmaz Krammerhofer Szilvia művészettörténész, a társulat vezetője. –  Amatőr színtársulatunk a dráma eszközével, látványosan, de korhűségre törekedve mutat be egy-egy korszakot, eseményt. Farsang apropóján is jelmezt öltünk, ezúttal egy farsangi mulatságra hívjuk a látogatókat, ahol megelevenednek a város híres történelmi személyiségei.

Farsang a múzeumban2

 

A színtársulat egyenrangú tagja a múzeum történésze, művészettörténésze, a múzeum baráti körének tagjai és teremőrök is, illetőleg a családtagjaik, gyermekeik is. Korhű ruhában, és kellékekkel dolgoznak, a párbeszédes jeleneteikben is ügyelnek a hiteles, korhű nyelvre. Lehetőség szerint a közönséget is bevonják a történetbe, hiszen az így válik igazán átélhetővé. A művészettörténész kiemelte, hogy a társulat által előadott darabok mindegyike saját írásmű, amelyet a múzeum szakemberei gondos kutatómunkát követően hoznak létre.

További információ a múzeum honlapján található.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading