Minden ami Sopron

2017. 10. 20. péntek

Vendel

SOPRON
Borult

Kultúra

Életre kel a történelem a múzeumban

Február 18-án, szombaton farsangra vár kicsiket és nagyokat a Soproni Múzeum.

Farsang a múzeumban 1

 

Délután kettőtől játszóház fogadja a gyerekeket a múzeum új kiállítóhelyén, a Macskakőben. A Fabricius-házban 4 és 5 órai kezdettel a múzeum színtársulatával is farsangolhatnak: a Fő téri jelmezbálon tiszteletüket teszik koronás fők és polgármesterek, akik egykor fontos szerepet játszottak a város történelmében. A vendégeiket farsangi fánkkal és finom borral is megkínálják az előadás után!

A Soproni Múzeum munkatársaiból és barátaiból álló Ars Historica Társulat évek óta szórakoztatva vonja be a közönséget a régmúlt korok világába. A csoport együtt visz színpadra a múzeum gyűjteményeihez, helytörténeti eseményekhez kapcsolódó jelenteket.

A múzeum fontosnak tartja, hogy minél élőbbé, minél átélhetőbbé tegye a látogatók számára az élményt, amelyet egy kiállítás nyújthat – fogalmaz Krammerhofer Szilvia művészettörténész, a társulat vezetője. –  Amatőr színtársulatunk a dráma eszközével, látványosan, de korhűségre törekedve mutat be egy-egy korszakot, eseményt. Farsang apropóján is jelmezt öltünk, ezúttal egy farsangi mulatságra hívjuk a látogatókat, ahol megelevenednek a város híres történelmi személyiségei.

Farsang a múzeumban2

 

A színtársulat egyenrangú tagja a múzeum történésze, művészettörténésze, a múzeum baráti körének tagjai és teremőrök is, illetőleg a családtagjaik, gyermekeik is. Korhű ruhában, és kellékekkel dolgoznak, a párbeszédes jeleneteikben is ügyelnek a hiteles, korhű nyelvre. Lehetőség szerint a közönséget is bevonják a történetbe, hiszen az így válik igazán átélhetővé. A művészettörténész kiemelte, hogy a társulat által előadott darabok mindegyike saját írásmű, amelyet a múzeum szakemberei gondos kutatómunkát követően hoznak létre.

További információ a múzeum honlapján található. • Dal és klip született szeretett városunkról

  A soproni Art of Haven zenekar legújabb dala a “Mindennap Sopron” címet kapta.

 • Coffee Jam Sopron

  Egy hétvége a specialty kávé körül!

 • Különleges koncerttel érkezik Sopronba a Csík Zenekar

  A Csík Zenekar vendége Presser Gábor lesz az adventi koncerten.

 • KultKapuK - megnyíltak a belváros kapui

  Nem várt sikert aratott a Pro Kultúra vasárnapra meghirdetett KultKapuK elnevezésű programja. A belváros 30 kapualja nyílt meg 4 órára az érdeklődők előtt, de olyan sokan voltak, hogy több helyütt nemcsak a kapualjak, hanem az udvarok is megteltek a látogatókkal.

 • Design Hét Sopronban is!

  Negyedik alkalommal rendezik meg Sopronban is a Design Hetet! Október 6. és 15. között kiállítások, építészeti séták, nyitott műhelyek, kerekasztal-beszélgetések is lesznek városszerte, többségük ingyenesen látogatható.   A Design Hét Sopron idén 15 programot kínál, mindegyik más-más irányból közelít a design témaköréhez. Az eseménysorozat hivatalos megnyitója október 9-én, hétfő este 6 órakor lesz az Alkalmazott […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön mit tervez a hosszú hétvégére?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading