Minden ami Sopron

2020. 06. 04. csütörtök

Bulcsú

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Elbűvölő homokfestés a Fidelissima Vegyeskar jótékonysági koncertjén

December 25-én a Sopron TV-ben is megtekinthető a varázslatos koncert.

20181208_Adventi_fenyek_IMG_9105

Csodálatos élményben volt része mindazoknak, akik 2018. december 8-án ellátogattak a soproni Evangélikus templomba.

A „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar által szervezett jótékonysági hangversenyen több százan vettek részt, hogy adományaikkal támogassák a soproni fogyatékossággal élő és/vagy rászoruló gyermekeket gondozó intézményeket.

A Digital Sand munkatársainak homokfestése, a 17 nyelven megszólaló 18 karácsonyi ének, meghatotta a közönséget. Idén ugyanis különböző országok, népek kedvenc karácsonyi dalait énekeltük eredeti nyelven, a homokfestés pedig biztosította a szövegek megértését. A kórus számára az volt a megható, hogy milyen lelkesen énekelt a közönség és a támogatott gyermekek jelenlévő csoportja a koncert végén Szilágyi Miklós karnagy vezetésével.

A Fidelissima Vegyeskar nem titkoltan keres új és új megoldásokat, amikkel – elsősorban a meghívott gondozott gyermekek kedvéért – olyan audiovizuális élményt tud nyújtani, amellyel minden érzékszervre képes hatni. A kórus lehetőségeihez mérten igyekszik a háttérben maradni, csak a hangjával szolgálni.

Miben volt más ez a koncert, mint a legtöbb jótékonysági megmozdulás?

Egyszerre támogatott hat, vagyis az összes soproni fogyatékossággal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézményt, így azok is részesülnek a támogatásból, akiknek nem áll módjukban felhívni magukra a figyelmet.
Hetven gyermek volt jelen kísérőikkel a támogatott intézményektől, hogy az anyagi támogatáson túl lelki támogatást is kaphassanak.
A legmeghatóbb jellemzője ennek a rendezvénynek talán az, hogy a néhány nagyobb cég támogatása mellett nagyon sok kisebb cég, magánszemély jó szándéka, szeretete nyilvánult meg ezen az eseményen, ami áthatotta az egész estét.

A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást, amellyel hozzájárulnak a gyerekek ellátásának javításához. A befolyt adományok 2019 januárjában jutnak el az intézményekhez.

A koncertet a Sopron TV december 25-én este közvetíti.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading