Minden ami Sopron

2023. 06. 06. kedd

Norbert

SOPRON
Borult

Közélet

Egymást erősítve folytatják

Mindkét fél számára előnyös együttműködési megállapodást írt alá a Soproni Egyetem és a Darazsak Sportakadémia.

Fotó: www.sopronidarazsak.com (Magasi Dávid)

Fotó: www.sopronidarazsak.com (Magasi Dávid)

Karácsony környékén kapta meg az Államilag Elismert Sportakadémia minősítést a Soproni Darazsak kosárlabda utánpótlás nevelő egyesület, mely ennek keretében több stratégiai partnerrel lép közös útra, illetve fűzi szorosabbra a már meglévő kapcsolatait. Ide tartozik a Soproni Egyetem és sport szakosztálya, a több, mint 150 éves múltra visszatekintő SMAFC. Az együttműködésnek több fontos pillére van, mely biztosítja a két fél szakmai tapasztalatainak, kapcsolatrendszerének és szellemi kapacitásának a kölcsönös kiaknázását.

Egyik területe a sport kutatás és fejlesztés. Ennek keretében a Soproni Egyetem magasan képzett munkatársainak irányításával zajlik majd az akadémián végzett kosárlabda irányultságú felmérésekből származó adathalmaz feldolgozása, vizsgálata. A tudományos munka kiterjed sport analitikára, kutatásra és képzésre is.

A megállapodás értelmében az Amatőr Női NB1-ben szereplő Sportdarázs csapat átköltözik az egyetemre, és az edzések mellett a mérkőzéseire is a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban kerül sor.

Az oktatás és annak fejlesztése sem maradhat ki a sorból. A Darazsak Sportakadémia kosarasai előtt megnyílik az út, hogy egyéni tanrend mellett végezhessék tanulmányaikat a Soproni Egyetem karain.

Az együttműködési szerződést az egyetem részéről prof. dr. Náhlik András rektor, Skala János kancellár, míg a darazsak oldaláról, a Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár Balázs és szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna írta alá.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading