Minden ami Sopron

2017. 06. 26. hétfő

János

SOPRON
Borult
EURO

Közélet

Egyetemfoglaló

A Soproni Közgáz április 20-án ismét megrendezi Egyetemfoglaló címmel középiskolásoknak szóló gazdasági témájú vetélkedőjét.

nymektk

Az idei Egyetemfoglalóra 16 csapatban összesen 80 diák jelentkezett Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből: soproni, szombathelyi, csornai, győri, fertődi és pápai fiatalok mérik össze tudásukat és rátermettségüket.

Az induló csapatok egy előre elkészített 3 perces videóval érkeznek, melyben bemutatják iskolájukat, településüket, egy-egy neves helyi gazdasági szakembert, vagy akár végzett diákjaikat.

A feladatokról a diákok előre annyit tudnak, hogy egy kisebb céget kell majd üzemeltetniük 1 éven keresztül. Kérdésekkel, feladatokkal fognak találkozni a turizmus, a fesztiválok (VOLT fesztivál) turisztikai, idegenforgalmi jelentőségéről, a marketing és pénzügyek területeiről.

A vetélkedő fordulókból áll, amelyet a zsűri körönként pontoz. Minden fordulóban újabb híreket és feladatokat kapnak a versenyzők, amelyek alapján stratégiájukat átalakíthatják, illetve reagálhatnak az aktuális piaci helyzetre.
A legjobb eredményt elérő csapatok értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A vetélkedőt a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának Aulájában tartják meg, április 20-án (csütörtökön) 10-14 óra között. • Világsztárok a VOLT-on

  Nagyon vártuk már ezt a pillanatot: kezdetét veszi a 25. Telekom VOLT Fesztivál. Nézzük a zenei kínálatot!

 • Forgalom-változások a VOLT idején

  A VOLT fesztiválhoz kapcsolódóan ideiglenes forgalomtechnikai változtatások kerülnek bevezetésre.

 • Óvoda felújítások Sopronban

  Három soproni óvoda – Hermann Alice, Bánfalvi, Jereváni „Kék” óvoda – felújítási munkái kezdődtek meg a közelmúltban, mintegy 260 millió forintos összegben.

 • Programok a VOLT alatt

  Szó szerint “alatt”, hisz lenn a belvárosban, sőt a környéken is találunk eseményeket.

 • Újítást hoz a Telekom a VOLT-ra

  A 25 éves VOLT fesztiválon debütál a névadó szponzor Telekom új zenei platformja, az Electronic Beats.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ott leszel a 25. VOLT fesztiválon?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading