Minden ami Sopron

2020. 05. 30. szombat

Zsanett, Janka

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Csökkentsük a vasúti átjáróknál a balesetek számát!

A GYSEV Zrt. idén is csatlakozott az Európa számos országában megrendezett ILCAD – Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap elnevezésű rendezvényhez.

ILCAD_Biztonsági_Nap_GYSEV_kép2

A vasúttársaság célja, hogy a vasúti átjáróban történt balesetek száma csökkenjen. Ennek érdekében a biztonsági nap keretében a GYSEV munkatársai a rendőrséggel közösen két soproni és egy szombathelyi vasúti átjáróban végeztek figyelemfelhívó ellenőrzéseket.

A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének. A vasúti átjárókban a balesetek több tíz évre visszamenőleg szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlenségéből következtek be. Az akció keretében szóbeli tájékoztatással, kérdőívekkel, kiadványokkal és szórólapokkal hívták fel a közlekedők figyelmét a felelősségtudatos közlekedésre.

A kampány keretében június 6-án, csütörtökön, Sopronban és Szombathelyen összesen három forgalmas vasúti átjáróhoz települtek ki a vasúttársaság és a rendőrség munkatársai. A rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV közlekedésbiztonsági szakemberei szórólapokkal és szóbeli tájékoztatással hívják fel az átkelők figyelmét a kockázatokra.

A rendezvény egyik különlegessége volt, hogy a soproni, Kossuth Lajos utcai vasúti átjáróban kb. 5 percre a vasúti szakemberek kikapcsolták a fénysorompó jelzéseit. Természetesen ebben az időszakban vasúti közlekedés nem volt, azonban ezzel lehetőség volt megfigyelni, hogy a közúton közlekedők a vasúti átjáró hibája esetén a gyakorlatban mennyire képesek alkalmazni a KRESZ előírásait.

A határ közelsége miatt arra is felhívták a gépjárművezetők figyelmét, hogy Magyarországon és Ausztriában eltérnek a vasúti fénysorompók jelzései. A GYSEV Zrt. YOUTUBE csatornáján a magyarországi főbb vasúti átjárókat érintő közlekedési szabályok megtalálhatók:

https://www.youtube.com/channel/UCkRLCbW_ET_YRC5-UmqKoRg

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading