Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Chioggiai csetepaté Sopronban

Eperjes Károly is főszereplők között.

Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját láthatja a közönség első őszi premierként október 8-án (szombaton) este hét órakor a Soproni Petőfi Színházban. Az előadás a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban készült, a rendező Kéri Kitty.

choggiai 6

 

Carlo Goldoni, a komédia nagymestere az egyik legtöbbet játszott színpadi szerző. Hogy miben rejlik töretlen sikere? Leginkább talán abban, hogy Goldoni tökéletesen ismeri az embert; a ravasz és nagyhangú, szenvedélyes és lusta, bölcs vagy éppen furfangra mindig kész embert. És tökéletesen ismeri a vígjátéki trükköket is, azokat a trükköket, amiket nagyrészt épp ő maga kísérletezett ki velencei boszorkánykonyhájában. Goldoni csúcsra járatja a komédia gépezetét: pletykák, nagy viták és kupán verések, félreértések, becsapások, vérbő helyzet- és jellemkomikum, csattanós felismerés a legváratlanabb pillanatban, szerelmi csatározások – és a néző csak kapkodja a fejét.

choggiai 1

Kéri Kitty, az előadás rendezője Goldoni szavait idézte: “Semmi sem érdekel jobban, mint az emberi szív.” Az apróságokból felduzzadt konfliktus, az egymásnak feszülő indulatok, és az ehhez vezető szélsőséges lelki folyamatok ábrázolása remek lehetőséget kínál a színészeknek. A kirekesztettség, féltékenység, ármánykodás vagy rosszindulat mindenhol megtalálható a világban. A rendezőnő ennek ellenére – akárcsak Goldoni – hisz abban, hogy az ember képes a változásra, nevelhető, és sok-sok bonyodalom után egyszer csak minden jóra fordul.

choggiai 4

A mediterrán köntösbe burkolt komédia felfrissült formában várja a közönséget, kellemes kikapcsolódást nyújt családoknak, pedagógusoknak és diákjaiknak, vagy egyszerűen csak a vígjátékok szerelmeseinek.

Az előadás főbb szerepeiben Rancsó Dezső, Eperjes Károly, Tóth Éva, Tahi József, Ruttkay Laura, Gáspár Kata, Fillár István, Gémes Antos, Juhász Róza, Soltész Bözse, Horváth Illés, Takács Géza láthatók.  A díszlet és jelmeztervező Berzsenyi Krisztina, a mozgás Frank Róbert munkája. A fordító Török Tamara.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/meta.php on line 829