Minden ami Sopron

2018. 10. 23. kedd

Gyöngyi

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Beindul a november

Nagyon gyorsan telik az idő, nemsokára az Adventi vásárról írunk, de addig is íme programajánlatunk a jövő hétköznapokra.

programelvalaszto_aktualis

Hétfőn ezúttal is érdemes ellátogatni a Museum Caféba, a Quizzone kupa 9. fordulója kezdődik 19:30-kor. Aki kipróbálná magát, ne felejtsen el regisztrálni – ha még maradt hely.

Kedden Dr. Jandala Csilla CSc egyetemi docens tart előadást a Nyugdíjas Egyetemen. Témája: Hogyan utazzunk a világban. Kezdés 15:30-kor a GYIK Rendezvényházban.

Városszerte több Halloween-rendezvény is vár minket: este a Tűztoronyban és a Museum Caféban Denevér Buli kezdődik, melyről itt található meg minden részlet.

A Casino Sopron is készül az estére, 18 órától Dj Kondor zenél, lesz vacsora és kísérteties finomságok, ráadásul az este folyamán több nyereménysorsoláson is részt vesznek a vendégek.

A Búgócsigában 22 órától BSW koncertezik, ráadásul eddig nem hallott dalokkal, 70 perces műsorral.

November elsején a Liszt-központban a komoly zene szeretőit várják: 18 órától a 25 esztendeje elhunyt Palotai György karnagyra emlékeznek és mindazokra, akik alázatos és áldozatos munkájukkal évtizedekig szolgálták és gyarapították Sopron város zenekultúráját. A látogatók Wolfgang Amadeus Mozart muzsikáját hallgathatják majd.

Csütörtökön folytatódik a Pedagógusok Művelődési Házának előadássorozata a 21. századi gyermekekről. A Jávorszky Edit vezette filmművészeti kurzus 18 órakor kezdődik majd.

Gyere és légy kreatív! Ezzel a felhívással invitálja a gyermekeket az Evangélikus gyülekezeti ház (Színház u. 27.). Pénteken reggel 9:30-tól Márton-napi kézműves foglalkozás kezdődik, melyre e-mailben várják a jelentkezéseket: sopron.gyujtemenyek@lutheran.hu.

Aki nevetéssel töltené a péntek estéjét, mindenképp térjen be a Búgócsigába, ahol az IttésMost társulat rögtönzött előadásával kacagtat meg minket! Az improvizációs színházban a jó hangulat és a megismételhetetlen jelenetek ezúttal is garantáltak, kezdés 19:00-kor.

Henrik Ibsen: Ha mi holtak feltámadunk című drámáját láthatjuk kamaraszínházi előadásban a Liszt-központban, pénteken 19 órától.

Aki zenével zárná a hétköznapokat, annak a Hangárban a helye, pénteken 20 órától az Irie Maffia lép színpadra.

programelvalaszto_kiallitas

 

Nagy László faszobrász életmű-kiállítása egészen november 30-ig látogatható a nagycenki Széchenyi István emlékmúzeumban.

“Oh, a szárnyas idő” címmel Giczy János festőművész emlékkiállítása tekinthető meg a Lábasházban az Orsolya téren, november 12-ig.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön is ellátogat majd a soproni KFC-be?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading