Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Bécsi művészek alkotásai a Várkerület Galériában

A Soproni Képzőművészeti Társaság – az együttműködés szándékával – felvette a kapcsolatot Bécs VI. kerületének egyik képzőművészeti csoportjával. Az első közös programjuk a bécsi művészek bemutatkozó kiállítása, amely ma nyitotta meg kapuit a Várkerület Galériában.

 A nyolc bécsi művész különféle műfajú és technikájú alkotásai a nagyszerű művészbarátság tanúságai is egyben – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester, aki a város nevében köszöntötte a művészeket és a kiállítás látogatóit.

sopron.hu

sopron.hu

Sopron alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a Soproni Képzőművészeti Társaság alkotói és Bécs városa hatodik kerület művészei barátságra léptek, amelynek  eredményeképpen közös kiállításon mutatkoznak be a bécsi művészek.

Nagyszerű, hogy a művészetben való találkozásnak köszönhetően  és itt most sor kerülhetett a kiállításra, amelynek ősszel folytatásaként a soproni alkotók is bemutatkozhatnak kiállítóként Bécs hatodik kerületében. A művészek egymás alkotásait zsűrizik és inspirálják egymás, talán még versenyeznek is. Ebben a bonyolult globalizált világban fontos, hogy a művészet egyedi nyelvezete barátságra ad alkalmat, a legnemesebb művészbarátságra – hangsúlyozta dr. Simon István.

sopron.hu

sopron.hu

Prof. Dr. Franer Kilian, a Bécs, 6. kerülete Mariahilf Kulturális bizottságának elnöke magyar nyelven mondta el köszöntőjét, egyenként is bemutatva a bécsi művészeket.

A Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) Badel Armin, Bittner Gabi, Cervenka Gerhard, Ettinger-Cecic Maja, Fiedel Robert, Past Katharina, Pummer Erich, Schörg Helga és a soproni Szabó Katalin munkái láthatók: festmények, szobrok, kisplasztikák, fotók, kollázsok, installációk formájában.

A megnyitón Fodor Gábor fuvolaművész játéka tette emelkedetté az esemény hangulatát.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading