Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Kultúra

Barokk kosztümökben a rajpályázat résztvevői Eszterházán

Rendkívüli élménnyel gazdagodtak az „Udvari festő voltam…” online rajzpályázat résztvevői, akik családjukkal együtt, barokk kosztümös
kastélytúrán látogathattak a hétvégén a fertődi Esterházy-kastélyba.

Kastély_5 (Medium)

A míves ruhadarabok hatására mintha valóságosan is életre kelt volna a múlt Eszterháza barokk-rokokó csodavilágában.

Az „Udvari festő voltam…” elnevezésű, népszerű online rajzpályázatot idén Cziráky Margit hercegné tiszteletére hívta életre az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázatra a térségből érkeztek alkotások – a művek olyan jól sikerültek, hogy a szervezők mindegyiket arany minősítéssel jutalmazták. Így valamennyi “udvari festő”-t – az online múzeumpedagógiai program lezárásaként – családos, felejthetetlen barokk ruhás kastélylátogatásra hívták Eszterházára. • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading