Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Kultúra

Az újjászületés időszakába lép a GYIK

Lépésenként indítja újra életét a GYIK Rendezvényház.

gyiktavol (Large)

Első körben a terembérlőkre és a csoportokra fókuszálnak, többek között nyári táborok fogadásával, szeptembertől pedign megtalálható lesz minden, amit az ember szeret!

A világjárvány okozta leállás az intézmény kapujánál megállt, hiszen belül gőzerővel zajlottak az előkészítő munkálatok. Az intézmény vezetősége ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik hosszú hónapok munkájával hozzájárultak a GYIK szépüléséhez és letisztultságához.

Tavasszal elkészült a hát új honlapja, amely átláthatóbban és színesebben mutatja be a ház kínálatát: www.gyikrendezvenyhaz.hu

Tervek

Az udvaron lévő, évek óta életveszélyes játszótér hamarosan lebontásra kerül, mellyel bővíteni lehet az udvar adta lehetőségeket.

Sokszínű programok az újjászületés időszakában

A programok kialakításánál figyeltek arra, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő rendezvényeket. Így továbbra is lesz nyári tábor, koncert, szabadtéri rendezvény, tudományos beszélgetés, előadások, színházi jellegű produkciók, zenés-, táncos mulatságok, gyermekprogramok, szórakoztató előadások, sportrendezvények, és kiállítások is.

Előadások

Beszélgetős estek, szórakoztató és tudományos előadások várják, az önmagukat megismerni vágyókat.

Ellátogat a GYIK-ba Dr. Bagdy Emőke, Dr. Zacher Gábor és a Nyitott Akadémia vendége lesz Dr. Almássi Kitti és Pál Feri atya.

Zenés-táncos rendezvények

Ahogy a hatályos jogszabályok megengedik, lassan és felelősséggel helyet biztosítanak a bulizni vágyóknak is. Szüreti bálra, Jótékonysági Retró Batyus Bulira, retró házibulikra invitálnak mindenkit! Természetesen koncertek is bővítik a bulizni vágyók terveit. “Tombold ki!” – hangzik majd fel a Kowalsky meg a Vega, Esszencia előadásán.

Színház jellegű előadások

Több vígjátékkal látogat érkezik Harsányi Gábor színművész és a Pódium Színház. Csányi Sándor színre viszi a nagy kérdését, miszerint, “Hogyan értsük félre a nőket?”. A rögtönzés soproni nagykövetei is készülnek. Színpadra áll a Gerilla Impro Sopron csapata is.

Gyermekprogramok

Nagy szeretettel várják állandó kedvenceiket: Piroskát és a farkast, Dr. Bubót, Óz, a nagyvarázslót. Reményeik szerint, idővel a Kicsi Gesztenye Klub is újra elvarázsolja a kicsiket.

Szórakoztató előadások

Szórakoztató előadások fogják felcsigázni a kíváncsiak figyelmét, hiszen a GYIK színpadán fogja megtáncoltatni a szavakat és poénokat Dr. Hajós & Dr. Majoros és a stand up comedy kiemelkedő alakja Bödőcs Tibor. A sort a magyar abszurd humor koronázatlan királyaival, a L’art pour L’art Társulat tagjaival folytatják.

Teret adnak a soproni fiatalok számára, akik beszélgetésekkel, filmvetítésekkel, valamint kisebb koncertekkel rukkolnak elő az Add Tovább! programjain.

Az ásványok és kövek szerelmesei hódolhatnak hobbijuknak, hiszen újra lesz Ásványbörze.

Nyugdíjasok

A nyugdíjasokat vidám, szórakoztató program várja, Nyugdíjas Piknik néven.

Sport

Újra együtt mozoghatnak az érdeklődők a Mega Aerobik egész napos rendezvényén, illetve időnként jótékonyan aerobikozhatnak az érdeklődők.

Táborok

Nyáron főként a gyermekek birtokolhatják a házat, hiszen színes lehetőségekkel várja őket a Túra tábor, a Színjátszó tábor és a Városi Rajzkör által szervezett Rajz tábor.

Kiállítások

Rendszeres bemutatkozási lehetőséget kívánnak adni több amatőr ép és sérült művésznek, akiknek kisebb-nagyobb tárlatot, kiállítást szeretnének prezentálni.

Összefogás a soproniakkal!

A tervek szerint teret és lehetőséget biztosítanak a soproni civil szervezeteknek, művészeti csoportoknak, zenekaroknak, együtteseknek. Több zenekar fog kisebb-nagyobb koncertet adni.

Csoportok

Továbbra is várják az érdeklődőket a házban működő csoportok: Attraktív Táncstúdió, Asszonytorna, Gymstick, Hastánc, Kerekítő, Lajbi Néptánc Egyesület, Lajtha Néptánc Egyesület, Pilates, Sinergia Társastánc, Szenior örömtánc, Társastánc Kónya Péterrel, Városi Rajzkör.

Idén is a GYIK Rendezvényházban alkot és próbál Sopron két kiemelkedő művészeti együttese, a Sopron Balett és Sopron Város Fúvószenekara.

GYIK Rendezvényház…minden, amit az ember szeret!

 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading