Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Az akvarell festés rejtelmei Zsóka Lászlóval

Egyedülálló workshoppal készül a Felhőtáncoló Kreatív Műhely.

November 19-én vasárnap egy egész napos kurzusnak lehetünk részesei a Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben. Egy fiatal festő, Zsóka László avatja be az érdeklődőket az akvarell festés rejtelmeibe.

Kezdőknek és haladóknak is ajánlják a szervezők a workshopot, ahol közösen készít majd mindenki saját városképet akvarell technikával. A nap folyamán a vázlattól a kész műig jutnak majd a résztvevők, miközben sok műhelytitkot is megtudhatnak, megismerhetnek trükköket, és megtapasztalhatják, mennyire “szeszélyes” műfaj a vízfestés, ahol akár egy vízcsepp is új irányt adhat a műnek.

zsoka_laszlo_akvarell

Zsóka László, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakos hallgatója. Első kiállítása az aszódi Petőfi Múzeumban, majd a Moha kávéház/Godot Galériában került megrendezésre.
Munkájával meghívást nyert a Negyedik Belgrádi Akvarell Biennáléra, illetve az Olaszországban megrendezett Fabriano in Acquarello nemzetközi találkozóra is. Egyik alkotása harmadik helyezést ért el a XXII. Országos Tájkép Biennálén, ezt követően, idén munkái bekerültek a XXI. Arcok És Sorsok Országos Portré Biennálé anyagába. Jelenleg A Modul Art Academy oktatója Budapesten, valamint vízfestői kurzusokat tart Gödöllőn, Az Asztalom műhelyében.

A program:

9:30 Bemutatkozás, vetítés, ismerkedés az akvarellel
12:00 Kisebb méretű városkép készítése közösen
14:00 – 18:00 Nagyméretű akvarell városkép megfestése közösen

A belépő 18 000 forint, ami magába foglalja az anyagköltségeket is.

Jelentkezni facebook üzenetben vagy az alábbi elérhetőségeken lehet: 06308169202, vagy felhotancolomuhely@gmail.com.

 

 

 


 • Micsoda új dallal turnézza végig az őszt az Elefánt?

  Augusztusban vonult a zenekar alkotótáborba, hogy megírja a jövő évre tervezett új lemez első dalát, amely a Micsoda címet kapta – ezt is el fogják játszani október 5-én Sopronban a Búgócsiga Akusztik Gardenben, 21:30 – tól.

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading