Minden ami Sopron

2018. 06. 25. hétfő

Vilmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Az akvarell festés rejtelmei Zsóka Lászlóval

Egyedülálló workshoppal készül a Felhőtáncoló Kreatív Műhely.

November 19-én vasárnap egy egész napos kurzusnak lehetünk részesei a Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben. Egy fiatal festő, Zsóka László avatja be az érdeklődőket az akvarell festés rejtelmeibe.

Kezdőknek és haladóknak is ajánlják a szervezők a workshopot, ahol közösen készít majd mindenki saját városképet akvarell technikával. A nap folyamán a vázlattól a kész műig jutnak majd a résztvevők, miközben sok műhelytitkot is megtudhatnak, megismerhetnek trükköket, és megtapasztalhatják, mennyire “szeszélyes” műfaj a vízfestés, ahol akár egy vízcsepp is új irányt adhat a műnek.

zsoka_laszlo_akvarell

Zsóka László, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakos hallgatója. Első kiállítása az aszódi Petőfi Múzeumban, majd a Moha kávéház/Godot Galériában került megrendezésre.
Munkájával meghívást nyert a Negyedik Belgrádi Akvarell Biennáléra, illetve az Olaszországban megrendezett Fabriano in Acquarello nemzetközi találkozóra is. Egyik alkotása harmadik helyezést ért el a XXII. Országos Tájkép Biennálén, ezt követően, idén munkái bekerültek a XXI. Arcok És Sorsok Országos Portré Biennálé anyagába. Jelenleg A Modul Art Academy oktatója Budapesten, valamint vízfestői kurzusokat tart Gödöllőn, Az Asztalom műhelyében.

A program:

9:30 Bemutatkozás, vetítés, ismerkedés az akvarellel
12:00 Kisebb méretű városkép készítése közösen
14:00 – 18:00 Nagyméretű akvarell városkép megfestése közösen

A belépő 18 000 forint, ami magába foglalja az anyagköltségeket is.

Jelentkezni facebook üzenetben vagy az alábbi elérhetőségeken lehet: 06308169202, vagy felhotancolomuhely@gmail.com.

 

 

 


 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading