Minden ami Sopron

2023. 02. 03. péntek

Balázs

SOPRON
Borult

Közélet

Átadták az új utasperonokat a fertőszentmiklósi állomáson

Két új, kiszélesített és akadálymentesített, modern utasperont adtak át Fertőszentmiklós állomáson.

Fszm_peronátadó1 (Large)

Az utasok kényelméről új peronbútorzat, esőbeálló, és újonnan kialakított vizuális utastájékoztató rendszer is gondoskodik.

A kivitelezési munkálatok 2022. tavaszán kezdődtek Fertőszentmiklóson. A vasútállomáson a terveknek megfelelően egy új oldalperon épült a II. számú vágány mellett és egy új szigetperon a III. és V. számú vágányok között.

Mindkét létesítmény szintbeni gyalogos átjárón keresztül közelíthető meg, biztosítva az akadálymentes közlekedést. A felvételi épület és az oldalperon közötti terület burkolása is elkészült, biztosítva a váróteremből az egy szinten történő – szintén akadálymentes – kijutást. A peronokon valós idejű audiovizuális utastájékoztató rendszer épült ki, emellett elkészült a peronok térvilágítása. A peronokon a GYSEV arculati előírásainak megfelelően esőbeállókat és peronbútorokat helyeztek ki.

Fszm_peronátadó4 (Large)

„Fertőszentmiklós kiemelt szerepet játszik a GYSEV vasútállomásai között, ezért is tartom lényegesnek, hogy a 2020-ban megújult állomásépület mellett az elmúlt időszakban új, akadálymentes peronok és új peronbútorzat is készült. Ez pedig jelentősen komfortosabb utazást biztosít mind a Sopron-Győr-Budapest, mind pedig a Fertőszentmiklós-Nezsider-Bécs vonalon közlekedő utasainknak” – mondta el az átadási ünnepségen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az állomási felsővezetéki rendszert is át kellett alakítani. A csonkavágányok végére erősített energia elnyelős vágányzáró bakok épültek. A peronelrendezésnek megfelelően kiépült a szükséges kábelalépítményi hálózat.

A GYSEV Zrt. az ún. INTERREG program keretén belül projekttámogatásból és saját forrásból valósította meg a Fertőszentmiklós állomás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektet.

A beruházás az INTERREG program LowCarb Mobility projektjének támogatásával és a GYSEV Zrt. saját forrásából valósult meg, külső kivitelező cég által. A kivitelezési munkálatok szeptember 19-én befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást október 19-én lezárták, a projekt költsége 495 millió forint volt.

Az átadási ünnepségen részt vett Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere, Tar Erzsébet, a Homlok Építő Zrt. stratégiai igazgatója is.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading