Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Arany lepi el Sopront a költészet napján

Április 11-én városszerte Arany János munkássága előtt tisztelegnek.

Az Arany János Emlékév kapcsán idén az ő művei kerülnek “napirendre” a Költészet napján Sopronban. A Pro Kultúra szervezésében már évek óta hagyomány, hogy Verskommandó lepi el a várost, ez idén sem maradhat el. Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Demeter Helga, Kiss Noró, Galkó Balázs, Horányi László, Ács Tamás, Papp Attila, Marosszéki Tamás és Savanyu Gergely a várótermekben, buszokon, utcákon, tereken örvendezteti majd meg a járókelőket, mintegy száz költeményből álló repertoárjukkal. Több esetben akár megzenésíthetve is hallhatjuk a műveket.

Délben 20 városi étteremben is szalvétán kínálnak Arany-sorokat az ebéd mellé, és az iskolákban arany szalvéta jár az arany almák mellé. A középiskolások ráadásul egy kalandjátékra is beregisztrálhatnak. Az “Arany-app – csak 1 nap” játék első feladványa a prokultura.hu oldalon lesz megtalálható.

aranybajusz

A Soproni Múzeum is készül: Mátyás király édesanyjával lesz látható, amint az épületben “levelét +írja”.  Este pedig érdemes lesz a Fő térre kilátogatni, ahol 19 órától az erkélyekről Arany nóták csendülnek majd fel, fél 8-tól pedig a Tűztorony is arany színben fog pompázni.

A szervezők közlése szerint a programokon a részvétel ingyenes, és Arany-bajusszal különösen ajánlott.

 

 


 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading