Minden ami Sopron

2020. 04. 02. csütörtök

Áron

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Arany lepi el Sopront a költészet napján

Április 11-én városszerte Arany János munkássága előtt tisztelegnek.

Az Arany János Emlékév kapcsán idén az ő művei kerülnek “napirendre” a Költészet napján Sopronban. A Pro Kultúra szervezésében már évek óta hagyomány, hogy Verskommandó lepi el a várost, ez idén sem maradhat el. Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Demeter Helga, Kiss Noró, Galkó Balázs, Horányi László, Ács Tamás, Papp Attila, Marosszéki Tamás és Savanyu Gergely a várótermekben, buszokon, utcákon, tereken örvendezteti majd meg a járókelőket, mintegy száz költeményből álló repertoárjukkal. Több esetben akár megzenésíthetve is hallhatjuk a műveket.

Délben 20 városi étteremben is szalvétán kínálnak Arany-sorokat az ebéd mellé, és az iskolákban arany szalvéta jár az arany almák mellé. A középiskolások ráadásul egy kalandjátékra is beregisztrálhatnak. Az “Arany-app – csak 1 nap” játék első feladványa a prokultura.hu oldalon lesz megtalálható.

aranybajusz

A Soproni Múzeum is készül: Mátyás király édesanyjával lesz látható, amint az épületben “levelét +írja”.  Este pedig érdemes lesz a Fő térre kilátogatni, ahol 19 órától az erkélyekről Arany nóták csendülnek majd fel, fél 8-tól pedig a Tűztorony is arany színben fog pompázni.

A szervezők közlése szerint a programokon a részvétel ingyenes, és Arany-bajusszal különösen ajánlott.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading