Minden ami Sopron

2020. 02. 20. csütörtök

Álmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Amerikai Egyesült Dallamok – Kórus Spontánusz

A soproni Kórus Spontánusz izgalmas koncertkínálattal indítja útjára történetének első saját bérletsorozatát a 2018/2019-es évadban.

korus_spontanusz_foto_remport_richard

2018. november 25-én, vasárnap délután 3 órakor a kórus végre megkezdi világkörüli útját:Amerikai Egyesült Dallamokcímű koncertjükön észak-amerikai kortárs kórusmuzsikával ismertetik meg a soproni Szent Margit templomba látogatókat.

Ez alkalommal a vegyeskar könnyedebb dallamoknak szenteli figyelmét: “Idei évadunkban tudatosan fordulunk fülbemászó melódiák és könnyebben befogadható művek felé. Első koncertünk az Amerikai Egyesült Államok zenei világából merít, amely már mindennapjaink szerves részévé vált filmeken és sorozatokon keresztül.” – fogalmazott Kocsis-Holper Zoltán, a kórus karnagya, aki a koncerten ezúttal is érdekes információkat oszt meg a közönséggel a terítéken lévő darabokkal kapcsolatban.

amerika_plakat_web

Mit hallhat az, aki ellátogat a koncertre? Versmegzenésítéseket, spirituálékat, amerikai folk dallamokat, jazzes harmóniákat és különleges hangeffektusokat is. Néhány meditatív, merengő, elmélkedésre ösztönző kórusmű a filmzenék hangulatát idézi; a templomi helyszínhez alkalmazkodván pedig táncos egyházzenei műveket is megszólaltat majd a vegyeskar. Olyan ma élő, közkedvelt és világszerte ismert zeneszerzők alkotásait is hallhatja majd a közönség, mint Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Jake Runestad vagy William Hawley. Némely dinamikus darab előadása során pedig nem csupán hangszálaikat dolgoztatják meg majd a kórustagok, hanem kezüket és lábukat is, így engedve teret az oldott hangulatú, felszabadult muzsikálásnak.

Az egész évadra érvényes bérletek még kaphatók a Cédrus Könyvesboltban és a GYIK Rendezvényházban 5.500,- (felnőtt), ill. 3.600,- (diák/nyugdíjas) forintos áron. A bérletek megvásárlásával a Kórus Spontánusz Egyesületet támogatják. Egy koncertre érvényes jegyet csak a helyszínen, a koncert előtt tudnak váltani.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading