Minden ami Sopron

2024. 03. 02. szombat

Lujza

SOPRON
Borult

Közélet

Advent a Jerevánon

Adventra készül a Jereván lakótelep közössége.

GYERTYA (Large)

November 27-én, vasárnap gyújtják meg az első adventi gyertyát a Jereván lakótelepen a szolgáltatóház átriumában, december 7-én adventi hangverseny lesz a Szent Imre templomban.

Karácsony ünnepére való készülődés időszaka kezdődik el a hétvégén – mondta el Tóth Éva a Jereván Részönkormányzat elnöke. Több mint egy évtizede a Jereváni
Percek óta hagyomány, hogy a karácsonyvárás meghitt időszakát az egész lakótelep ünnepévé, a közösség meghitt alkalmává tegyük – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A várakozás időszaka hiteles üzenetközvetítői a történelmi egyházak. Idén is jelen lesz és elmondja gondolatait Németh István, a Szent Imre templom plébánosa, továbbá dr. Barta Zsolt református- és dr. Tóth Károly evangélikus lelkészek.

Műsorral a Lövéri Nyugdíjas Klub készül, a Jereván lakótelep adventi koszorújáról a Jereván Településrészi Önkormányzat gondoskodik.

Advent második felében idén is kihelyezzük a Jereván lakótelep betlehemjét a szolgáltatóház belső udvarára, hogy a hitet, a reményt, szeretetet közvetítő köztéri üzenetként hangolódhassunk rá a karácsonyvárásra – te egyénenként és közösségként is – tette hozzá Tóth Éva.

Az Advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében december 7-én, 18 órakor Adventi Hangversenyt tartunk a Szent Imre templomban. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Mozart, Beethoven és Vivaldi műveket játszik Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész vezényletével.

advent2022je (Large)

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading