Minden ami Sopron

2018. 09. 24. hétfő

Gellért

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

AddTovább Fesztivál – a diákélet beindításáért

Pénteken egy új kezdeményezés nyitóeseménye pezsdíti fel a GYIK Rendezvényház környékét: koncertek, közösségi játékok diákoknak, helyi nevekkel.

Az AddTovább Nyárindító Fesztivált 2017 őszén kezdte szervezni Godó Zsolt, Csoltói József, Faller Dániel és Kőhalmy Ádám, a GYIK Rendezvényház pedig a kezdeményezés mellé állt.

A mozgalom magába foglal sok változatos szórakozási lehetőséget: rendezvényeket, koncerteket, közösségi játékokat, beszélgetéseket és sok más programot. Céljuk a soproni minőségi diákélet felpezsdítése/létrehozása. Az egész projekt beindítása az AddTovább Fesztivál, ami egy egyelőre egy napos, koncertekkel és közösségi programokkal teli rendezvény , mely  2018. június 15-én 14.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a GYIK Grillkertjében. A tervek szerint ezt minden évben megtartják, hiszen méltányolják  a fiatalok összetartását és a helyi kezdő zenekarok szerepeltetését.

addtovabbszeles

* Helyszíne: a GYIK Grillkert kibővített, átalakított formában

* A fesztivál 2 színpaddal működik, egy kisebb az átvezető, és egy nagyobb a fő eseményeknek.

* Délutántól kezdve 3-4 nagyobb koncert lesz (Rumli, Péntek Délután, Clap4What, Sativus).

* Közöttük fél órás programok akusztikus zenével, slammel, impró-színházzal, beszélgetésekkel (Csoltói Gergely, Sopron Slam Story, Bringázz Sopron, Ittésmost Társulat).

* Eközben egész délután különféle programokkal is készülnek a szervezők.

Sopron iskoláit és a jövőben más városok diákjait is szeretnének bevonni a szervezésbe és a közös programokba. A rendezvényen közszolgálatot teljesítő diákok segítik a gördülékeny lebonyolítást. Nem üzleti céllal hozták létre az ötletgazdák e mozgalmat, olyan közösséget és hagyományokat szeretnének teremteni – a GYIK Rendezvényházzal karöltve –  mely Sopron új kulturális színfoltja lehet.

A program este a 23.00-tól a BúgóCsiga Akusztic Gardenban folytatódik, ahol DJ Jokó pörgeti majd a lemezeket.

 

  • Micsoda új dallal turnézza végig az őszt az Elefánt?

  Augusztusban vonult a zenekar alkotótáborba, hogy megírja a jövő évre tervezett új lemez első dalát, amely a Micsoda címet kapta – ezt is el fogják játszani október 5-én Sopronban a Búgócsiga Akusztik Gardenben, 21:30 – tól.

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading