Minden ami Sopron

2019. 06. 20. csütörtök

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

A természet élménye a Fabricius-ház galériájában

Mészáros Szabolcs festőművész kiállításával folytatódik a Handler Nándor Szakképző Iskolában tanító művészek kamarakiállítás-sorozata.

Mészáros szabolcs 2009. Csillogás

A Lepel című tárlat 2015. szeptember 18-án 17 órakor a Húzós-ütősök közreműködésével nyílik a múzeum új Fő téri kortárs galériájában. Veress Ferenc, a kiállítás kurátora szerint  Mészáros Szabolcs képeinek legfőbb értéke a természet élményének közvetlen tükrözése, melynek átadásához nem kevés technikai felkészültség szükséges. Mészáros Szabolcs a tárlaton bemutatásra kerülő Lepel-sorozata nonfigurativitásával eltér munkáinak zömétől. A művész nem elvont fogalmakban gondolkodik, sokkal inkább az anyagok és a technika irányítják gondolatait.

Még gyermekként csodálkozott rá, hogyan szívja magába a festéket a gyűrött pauszpapír és milyen mintázat jelenik meg a felületen a lap kisimításakor. Ehhez az élményhez tért vissza ismét sok év múlva barátjának biztatására. Az alap immár a vászon lett, a választott festékanyag pedig az olaj, a hatás mégis hasonló.

A nyolc, egyéni kamarakiállítás ötletét egy 2014-ben rendezett csoportos tárlat adta. Veress Ferenc kurátor ekkor ismerkedett meg a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában tanító művészekkel, akik közül néhányan az Alkalmazott Művészetek Intézetének is oktatói. Mészáros Szabolcs képei október 12-ig tekinthetők meg, a sorozat következő kiállító alkotója Lieb Roland szobrászművész.

msz

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading