Minden ami Sopron

2020. 02. 25. kedd

Géza

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

A tavaszi télben se ragadjunk otthon

Sok helyen kínálnak érdekes programokat városszerte, nézzünk körbe!

programelvalaszto_aktualis

Hétfő:

Angol nyelvű előadással indul a hét a Soproni Egyetem Erzsébet utcai karának aulájában. 11:30-tól Vincent Dujardin, a Louvaini Katolikus Egyetem professzora beszél az Európai unió jelenlegi helyzetéről.
A Soproni Tavaszi Napok keretében a színházban 12 órától a Dühöngő Ifjúság c. színpadi játékot láthatjuk.
Projekt Hét indul a Zeneiskolában, ahol hétköznap mindenkit szívesen látnak izgalmas zenei programokon. Hogy mikor milyen esemény lesz, arról bővebben az iskola oldalán talál leírást.
Hétfő este 19:30-tól a Quizzone kupa 27. fordulója kezdődik a Museum Caféban.

 

Kedd:

12 órától kedden is megtekinthető a színházban a Dühöngő Ifjúság.
Ismerkedjünk meg a minket körülvevő világgal: a Soproni TIT szervezésében Nagy Felícián, a Csornai Csillagászati Klub alapítója a táguló világegyetemet mutatja be 17 órától a Roth iskolában.

 

Szerda:

Talán a fiataloknak is érdekes lehet a szerdai Terefere a GYIK Rendezvényházban, ahol ezúttal Kovács Attila, a Hangár koncertszervezője vendégeskedik egy kis beszélgetésre. Kezdés 18 órakor.
A Cézár Pince invitál borkóstolóra szerdán, méghozzá Ernyei Roland előadására, aki somlói borokkal ismerteti meg a nagyérdeműt. A 19 órakor kezdődő programra előzetesen szükséges asztalt foglalni a 0699/311-337-es telefonszámon, vagy a babostamas@cezarpince.hu e-mailen.
19 órakor újra hazai pályán játszik a Sopron KC. A play-out elől menekülő férfi kosárcsapathoz a Jászberény érkezik vendégségbe, ahol égető szüksége van egy győzelemre a soproniaknak.
20 órától Primanima filmvetítés kezdődik a Búgócsigában, ahol ezúttal tagtoborzót is tartanak a Filmklubhoz.

 

Csütörtök:

Kétszer is színpadra viszik ezen a napon a Dühöngő Ifjúságot: 15 és 19 órakor is láthatjuk a Petőfi Színház, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara és a balatonfüredi Kisfaludy Színház kooprodukcióját.
Az estét eltölthetjük a Koffer bárban is, ahol EnerGy bűvészesttel várják az érdeklődőket 20 órától.

 

Péntek:

Kezdődik a X. Nagy Könyvelhagyó hétvége. A játék célja, hogy minél többen “elveszítsenek” könyveket forgalmas helyeken, amit mások megtalálhatnak és kiolvashatnak. Érdemes regisztrálni ezen az oldalon hozzá.
A Városi Könyvtárban a kisebbeknek kedveznek programokkal. Ribizli Bohóc vezetésével dalolgatnak majd az évszakoknak 16 órától.
Kezdetét veszi a Killik László Női Magyar Kupa Nyolcasdöntője a kosárlabda NB1-ben. A háromnapos tornának Sopron ad otthont, és remélhetőleg sikerül is megőrizni a Magyar Kupát, ami a Sopron Basket 8. kupagyőzelme lenne már. Pénteken 18 órától lép pályára a Sopron a PEAC Pécs ellen a negyeddöntőben. A három nap teljes menetrendje és további részletei itt megtalálhatók.
18 órakor Sör-Kolbász vacsorára invitálnak a Kakasbonbon Lakáséttermébe, Ágfalvára. 9 féle sör és 3 féle kolbász kerül asztalra, a végén pedig talán egy kis desszert is… Jelentkezni az info@kakasbonbon.hu e-mail-en lehet.
Indul a Nagy Gatsby Party II. a Búgócsigában. 20:30-tól.
A GYIK Rendezvényház a táncosok előtt tárja ki kapuját, Salsa Party indul 21 órától Dj Gringoval.
A Hangár sem marad ki a bulik sorából, náluk az Ocho Macho vendégeskedik 21 órától.
Aki pedig saját “koncertet” adna, vagy ismerősét hallgatná meg, annak 22 órától a Sky bárban a helye, ahol X-faktor meghallgatás kezdődik.

programelvalaszto_kiallitas

 

A Várkerület Galériában a Tavaszt köszönti a Soproni Képzőművészeti Társaság, március 22-ig lehet betérni a tárlatra.

Április 8-ig látogatható a Fidelissimart kiállítás, melyen képző- és iparművészek alkotásait láthatjuk. Helyszín: Liszt-központ.

Firák Benjamin Lélekfa című kiállítása március 16 és június 1 között látogatható a Macskakő Gyermekmúzeum BEMUTATKOZOM sorozatában.

Első világháborús időszaki kiállítás nyílt a Lábasházban. Gulyáságyú és rohamsisak – megtekinthető április 1-ig.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading