Minden ami Sopron

2018. 09. 21. péntek

Máté

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

A Széchenyi iskolába került az egymilliós osztálykirándulás

Gosztola Kincső újraértelmezte József Attila költeményét, ezzel extra osztálykirándulást és szüleinek kikapcsolódást is nyert.

Idén először indult a Szabad a vers! című pályázat, melyre országosan 254 vers-átdolgozást küldtek be a zsűrinek. A pályázat célja, hogy a fiatalok úgy formálják a maguk nyelvezetére a költeményeket, hogy az őket is megszólítsa.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium 7.A. osztályos diákja, Gosztola Kincső József Attila – Mama című versét dolgozta át, amit videós formába is öntött:

Kincső ezzel elnyerte a közönségdíjat, közel 15 ezer szavazatot elérve. Így osztályának és családjának is örömet okozva, hiszen egymillió forint értékű osztálykirándulásra mehetnek diáktársaival, míg szülei a Szentendre-szigeten pihenhetnek egy hétvégét.

A verseny és a díjátadó további részleteiről itt található több információ.

Gratulálunk!

  

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

 • Herbst Gold Fesztivál Kismartonban

  A programsorozat klasszikus, jazz-, balkáni, illetve roma zenei koncerteket kínál, kulináris élvezetekkel és a történelmi helyszín hagyományaival összekapcsolva.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading