Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

A Super8-as film dícsérete

Tegnap rendezték a Global Super8 Day soproni eseményét, igazi filmkülönlegességekkel.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a Global Super8 Day apropóján a világ számos táján megemlékeznek a mára már kultikussá vált képrögzítő eszközről.

Akik tegnap ellátogattak a Búgócsiga Akusztik Gardenba igazi különlegességekkel is találkozhattak, hisz a Final Cat Filmklub a szokásos minden hónap harmadik szerdáján tartott filmestéjén most a Super8-as filmeké volt a főszerep. Az est igazi esszenciáját az adta, hogy Dr. Kárpáti György egy igazi, már ritkaság számba menő Super8-as filmvetítővel, Sopron megörökített pillanatait is bemutatta.

IMG_3589

Az est programjának második felében a szegedi Super8mm Fesztivál korábbi éveinek legjobb alkotásai kerültek az ezen alkalommal kicsit keskenyebb vászonra. Itt került bemutatásra egy másik soproni rendező Csóka Miklós filmje is, aki mindemellett az este narrátora is volt.

IMG_3582

Annak, aki kivárta a végét, annak lehetősége nyílt a középső asztalon kiállított, a mai világban már-már viccesnek ható kamerákat, filmvágó eszközöket is megszemlélni, felemelni, kipróbálni.

IMG_3662

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/meta.php on line 829