Minden ami Sopron

2019. 12. 15. vasárnap

Valér

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

„A megújulás lendülete” – fotókon a reformáció értékei

Sopron az első állomása annak a vándorkiállításnak, melyet a reformáció 500. évfordulója alkalmából indít el a Reformáció Emlékbizottság.

Nemes-Zoltán-Károly_Talán majd...

 

Sokszínű programsorozat előzi meg a Luther Márton által 1517-ben elindított reformáció 500. évfordulóját, mely 2017-ben esedékes. A programokat a Reformáció Emlékbizottság gondozza, céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy miként teremtett a reformáció új kezdetet Európában és Magyarországon, és miként tud az általa érintett területeken – a kultúrától a gazdaságig – ma is a megújulás lendületével hatni. Ezért hangzik így az emlékév szlogenje: „a megújulás lendülete”.

Az azonos címmel nyíló kiállításon a Reformáció Emlékbizottság által kiírt fotópályázatok legjobb alkotásait láthatják az érdeklődők. A bizottság két alkalommal írt ki fotópályázatot, a cél mindkét esetben az volt, hogy a pályázók mai módon, képi eszközökkel jelenítsék meg a reformáció értékeit. A 2015 őszén és a 2016 tavaszán lezajlott pályázatok díjnyertes fotóiból és a további értékes alkotásaiból látható vándorkiállítás első állomása a magyarországi reformáció egyik bölcsője: Sopron.

A kiállítás október 19-én, 17.00-kor nyílik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ 2. emeleti kiállítóterében. A megnyitón köszöntőt mond Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos és Eifert János fotóművész, aki a pályázatok zsűrijének elnöke is volt. A képek november 9-ig, díjtalanul tekinthetők meg naponta 9-17 óráig.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading