Minden ami Sopron

2020. 08. 09. vasárnap

Emőd

SOPRON
Borult

Közélet

A hétfői Tereferétől a pénteki koncertig

Ezúttal is összeszedtük a jövő hét legfőbb soproni programjait.

programelvalaszto_aktualis

Hétfő:

18:00-tól hétfő esti Terefere a GYIK-ban. A másfél órás beszélgetős este vendége a Soproni Egyetem új rektora, Prof. dr. Náhlik András. Ezúttal sem maradhat el a szokásos hétfő esti kvízjáték: Quizzone a Museum Caféban, 19:30-tól.

Kedd:

Folytatódik a TIT Szabadegyeteme, ezúttal tárlatvezetéssel fűszerezve, Kiss Melinda muzeológus vezetésével. Gyülekező 16:45-kor a Lenck átjáróban a soproni TIT előtt, majd közös látogatás a Storno házban. 19 órától dr. Kádár Annamária lesz Kadlecsik Zoltán vendége a BeszélgESsTÉK e heti összejövetelén a Liszt-központban.

Szerda:

A paraszti élet gazdagságával ismerkedhetünk meg 18 órától a HJAMI kamaratermében (Szélmalom u. 17.) Dárdai Árpád ny. főisk. docens előadásában. Eközben a Novomatic Arénában visszatér szünetéről a Sopron Basket női kosárlabda csapata, és az MTK Budapestet látja vendégül – megkezdődik a hangolódás az egy héttel későbbi Euroliga negyeddöntőre. 18:30-kor Csernus doki rendel ismét a GYIK Rendezvényházban. Szintén fél 7-kor a Ligneumban Gadácsi Júlia beszélget Zambó Péterrel és Wisnovszky Károllyal az “Ó régi szép diákélet” előadássorozat keretében.

Péntek:

A nyugalmas csütörtök után elkezdhetünk hangolódni a hétvégére. A Városi Könyvtárban 17 órától Strófák és dallamok: verses-zenés Arany János est következik a Nemzetközi Anyanyelvi Nap alkalmából. A Liszt-központ kávézójában is zenés irodalmi est várja az érdeklődőket: 18 órakor Zsuffa Tünde író érkezik a Liszt Caféba. 18:30-kor Márkus Barbara életmód moderátor előadása kezdődik nőkről nőknek és férfiaknak a GYIK Rendezvényházban. Este fél 10-kor pedig a Gonsofus koncertezik a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

programelvalaszto_kiallitas

 

Első világháborús időszaki kiállítás nyílt a Lábasházban. Gulyáságyú és rohamsisak – megtekinthető április 1-ig.

Alpek Éva gyapjúszövő kiállítása a hagyomány és modernitás jegyében március 5-ig látogatható a Ligneumban.

Sokszínű Bánfalva címmel nyílt meg Grabner József festménykiállítása a Bánfalvi fiókkönyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlat nyitvatartási időben egészen február 25-ig látogatható.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading