Minden ami Sopron

2018. 06. 25. hétfő

Vilmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

A Fidelissima Vegyeskar koncertje zárja az évfordulót

Nagy feladatra készül a soproni Fidelissima Vegyeskar!

handelmessiasfidelissimajo

Händel nagyívű, erőt és derűt sugárzó művét mutatják be 2017. október 28-án, 18.00 órakor a soproni Evangélikus templomban (Sopron, Templom u. 10.). A koncert egyben a reformáció kezdete 500. évfordulójának záróakkordja lesz.

A Messiás bemutatása átütő sikert hozott a szerzőnek, és ez a népszerűség napjainkig sem veszített fényéből – a Halleluja tételt Angliában azóta is hagyományosan felállva hallgatja a közönség.

A Fidelissima Vegyeskar a Munich International Choral Society (Müncheni Nemzetközi Kórusegylet) kamarakórusával és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekarral lép fel. Az este szólistái napjaink ismert és elismert barokk énekesei lesznek: Károly Edit szoprán, Puskás Eszter alt, Kálmán László tenor, Najbauer Lóránt basszus. Vezényel: Szilágyi Miklós.

További részletek az együttes honlapján találhatók. • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading