Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

A Fidelissima Vegyeskar koncertje zárja az évfordulót

Nagy feladatra készül a soproni Fidelissima Vegyeskar!

handelmessiasfidelissimajo

Händel nagyívű, erőt és derűt sugárzó művét mutatják be 2017. október 28-án, 18.00 órakor a soproni Evangélikus templomban (Sopron, Templom u. 10.). A koncert egyben a reformáció kezdete 500. évfordulójának záróakkordja lesz.

A Messiás bemutatása átütő sikert hozott a szerzőnek, és ez a népszerűség napjainkig sem veszített fényéből – a Halleluja tételt Angliában azóta is hagyományosan felállva hallgatja a közönség.

A Fidelissima Vegyeskar a Munich International Choral Society (Müncheni Nemzetközi Kórusegylet) kamarakórusával és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekarral lép fel. Az este szólistái napjaink ismert és elismert barokk énekesei lesznek: Károly Edit szoprán, Puskás Eszter alt, Kálmán László tenor, Najbauer Lóránt basszus. Vezényel: Szilágyi Miklós.

További részletek az együttes honlapján találhatók. • Micsoda új dallal turnézza végig az őszt az Elefánt?

  Augusztusban vonult a zenekar alkotótáborba, hogy megírja a jövő évre tervezett új lemez első dalát, amely a Micsoda címet kapta – ezt is el fogják játszani október 5-én Sopronban a Búgócsiga Akusztik Gardenben, 21:30 – tól.

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading