Minden ami Sopron

2021. 03. 02. kedd

Lujza

SOPRON
Borult

Kultúra

A bábjátékos a Nemzetiben

A Nemzeti Színházban vendégszerepel A bábjátékos című rockoperával a soproni teátrum június 8-án.

Harminc év után ebben az évadban újra színpadon látható A bábjátékos című rockopera a Soproni Petőfi Színházban. A premier január 9-én volt, a két főszereplő Vastag Tamás és Szolnoki Tibor. A rendező Katona Imre, aki az ősbemutatót színpadra állította a régi Rock Színházban.

 

bábjátékos 2

A bábjátékost 1985-ben mutatta be a Rock Színház. Várkonyi Mátyás és Béres Attila darabját 150-szer játszották el. Az akkor újnak számító zenés társulatnak ez olyan bemutatója volt, amelyről nem született elmarasztaló kritika, egyöntetű szakmai siker és elismerés övezte az előadást, ám azóta egyetlen hazai színház sem tűzte műsorára a darabot.

bábjátékos

Most a soproni teátrum magyar évadában megint látható volt A bábjátékos. Az egész társulat, a Sopron Balett  tagjai is részt vettek a produkcióban, amelynek zenekara főként helyi muzsikusokból áll. A mintegy ötven tagú stáb több hónapja készült a januári premierre. A darab műsorra tűzésének Várkonyi Mátyás annyira örült, hogy rögtön újrahangszerelte a művét, sőt még friss dalokat is írt bele, és azt is vállalta, hogy Oberfrank Péterrel felváltva vezényli a produkciót.

 

forrás: sopron.hu

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading