Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Közélet

960 milliós hulladékgazdálkodási fejlesztés

Közel egymilliárd forintból fejlesztik tovább Sopron térségének hulladékgazdálkodási rendszerét.

szemetes

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása, és a költség-hatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások bővítése a célja annak a 47 települést érintő projektnek, amelyet mintegy 960 millió forintból valósít meg a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt (KEHOP-3.2.1-15-2017-00017) nyitórendezvényét február 15-én, csütörtökön tartották Sopronban.

Az eseményen Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Kosztka László, a Közszolgáltató STKH ügyvezető igazgatója számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósulás főbb állomásait. Az eseményen kiderült, hogy a program keretein belül a meglévő hulladékkezelési technológiát tovább korszerűsítik, kiegészítve ezzel a korábbi fejlesztési pályázatok (KEOP) keretében megvalósult hulladékgazdálkodási rendszert.

A következő időszakban a társulás területén az alábbi beruházások valósulnak meg:

• A hulladékáramokat figyelembe véve a kommunális hulladék mechanikai előkezelése továbbfejlesztendő a térségben, az utóaprítás kiépítésével, a csarnokrendszer bővítésével a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének jelentős csökkentése érdekében. A csarnok építésére tartalék terület áll rendelkezésre a regionális célok fejlesztése érdekében.
• Szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése a zsákos rendszer kiváltása érdekében, az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási tervben előírt fajlagos mennyiségek teljesítéséhez.
• Optikai válogató berendezés telepítése a cséri válogatósorhoz kapcsolva. Ez régiós fejlesztésként válik szükségessé.
• Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre.
• Kommunális hulladékgyűjtő autók beszerzése a meglévő 10 évesnél idősebb hulladékgyűjtők fejlesztése érdekében.
• Szállítójármű beszerzése a hulladékudvarok és a lomtalanítás jobb, akadálymentes kiszolgálására.
• Zöldhulladék gyűjtő tehergépkocsi beszerzése.
• Zártfülkés targonca vásárlása a soproni válogató csarnoki munkákhoz.

A programban a Soproni és a Kapuvári Járás települései érintettek.

A társulás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 859.999.997 Ft támogatást nyert a projekt megvalósítására.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading