Minden ami Sopron

2020. 02. 20. csütörtök

Álmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

9. Soproni Tündérfesztivál

Varázslatos programkavalkád várta a 9. Soproni Tündérfesztivál látogatóit szombaton, a Deák téren.

2

 

A Tündérfesztiválra nem csak Sopronból és környékéről, hanem távolabbi helyekről, például Győrből, Szombathelyről, Budapestről és Ausztriából is érkeztek érdeklődők.

A 9. alkalommal megrendezett Tündérfesztivál mára többezres látogatottságú rendezvénnyé nőtte ki magát, az előző évhez hasonlóan közel 8000-en látogattak el az idei fesztiválra. Igyekeztünk felkészülni erre a nagy érdeklődésre és olyan programokat kínálni, melyek alkalmasak arra, hogy egyszerre kössék le a gyereksokaság figyelmét, és mégis megőrizzék a fesztivál tündéri báját. Emellett arra is nagy gondot fordítottunk, hogy biztonságosan és gördülékenyen menjenek le a programok. – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese.

1

 

A Tündérfesztivál idei vezérmotívuma a Nap volt, hiszen időpontja hagyományosan a nyári napfordulóhoz kötődik: évről évre a Szent Iván-ünnepéhez legközelebb álló szombaton rendezik meg. A programok többsége ezért a Napról szólt: mesejátékok, táncos és zenés produkciók, kézműves foglalkozások is ennek szellemében zajlottak. A rendezvény 15 színpadi produkciót tartogatott a gyerekeknek, melyeket a Deák tér díszmedencéjére épült színpadon és a Kocka bistro teraszán láthattak az érdeklődők.

5

 

6

 

Csendesebb programoknak adott helyet a Tündérfesztivál idejére megnyílt Lenck-villa kertje, ahol tündéri mesekönyv bemutató, kreatív foglalkozások, és lustálkodásra alkalmas hempergő és szunyadomb várta a gyerekeket. De látványosságokkal, különféle játékokkal telt meg szinte az egész Deák tér, széles korosztálynak nyújtva szórakozást. Idei újdonságként nem csak tündérek, hanem egy tündérbogár (drón) is röpködött a fesztivál felett: a légi felvételeket a Tündérfesztivál jövő évi reklámfilmjéhez használják majd fel.

4

 

Nincs Tündérfesztivál segítő tündér és manó kezek nélkül, sok éve már szorgos kezek munkáján alapszik ez a fesztivál. Idén közel hetvenen segítették a szervezők munkáját, főként soproni középiskolások, de szülők is vállaltak feladatokat. A szervezők köszönik a Deák tér környékén élők együttműködését is, akik ismét türelemmel és megértéssel fogadták a forgalomkorlátozásokat.

Jövőre a 60. Soproni Ünnepi Hetek kertén belül immár a 10. Soproni Tündérfesztiválon vehetnek részt a gyerekek.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading