Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Közélet

40 éves a Hotel Sopron

Fennállása 40. évfordulóját ünnepli idén a Hotel Sopron.

40_éves_a _Hotel_Sopron_fotó1 (Large)

A GYSEV Zrt. tulajdonában álló négycsillagos szálloda 1983 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

1983. május 27-én adták át Sopron akkori legmodernebb szállodáját, a Hotel Sopront. A szálloda különleges szolgáltatásokkal várta a látogatóit: a történelmi belvároshoz közel épült hotelben külön lakosztályok, szépségszalon, kültéri medence és a Vinosseum borház várta a vendégeket. A hotel pillanatok alatt a hazai és külföldi vendégek kedvenc szálláshelyévé vált.

A 40 év alatt természetesen rengeteg változáson és felújításon esett át: ma már egyedi panorámát nyújtó Sky Wellness, a’la carte étterem, különleges Privilege lakosztály, teljesen felújított konferenciaterem és vadonatúj feszített víztükrű úszómedence is várja az érdeklődőket.

A szálloda méltán büszke arra, hogy vendégei rendszeresen visszatérnek. Törzsvendégek sokasága, családok, üzletemberek, művészek adják tovább jóhírét a háznak.

A Hotel Sopron május 25-én, különleges születésnapi rendezvénnyel ünnepelte a jubileumot.

Az ünnepségen Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: „A szálloda vezetése a GYSEV-vel szoros együttműködésben rengeteget tett azért az elmúlt években, hogy a mai kor kívánalmainak megfelelő, magas színvonalú szálláshely legyen a Hotel Sopron, amely tökéletesen szolgálja az ide érkező vendégek pihenését.”

A jubileumi rendezvényen részt vett Dr. Perényi János, a GYSEV Zrt. elnöke. Beszédet mondott Pratser Ferenc, a szálloda korábbi vezetője, valamint Szarjas Tímea, a hotel jelenlegi igazgatója. Együtt emlékeztek kihívásokról, vicces pillanatokról, de szóba kerültek jövőbe tekintő gondolatok is.

Az ünnepségre meghívást kapott Kadnár Béla okleveles gépészmérnök, aki az épület tervezésében és kivitelezésében is kihagyhatatlan szerepet játszott. Ott volt az ünneplők között Bális Sándor felszolgáló, aki már az 1983-as nyitás óta fontos szereplője a hotel életének.

A jubileumi rendezvény vendégeit különleges borkóstolóra invitálták, melynek során a „Ház borait” is biztosító Steigler Pince boraiból kóstolhattak a meghívottak. A vacsorát követően kellemes zene kíséretében szórakoztak az est résztvevői.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading