Minden ami Sopron

2020. 07. 05. vasárnap

Sarolta, Emese

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

TRIANON 100

A Hűség Városa is üzente: összetartozunk!

102310154_601284510487429_5897006654506926080_n

A Hűség Városa is emlékezett. Szomorúan, együttérzéssel, de hálával is. Hálával azért, hogy a maradék Magyarország talán legszebb városa megmenekült az igazságtalan békediktátum markából, és ma nem osztrák tartományi székhely Ödenburg néven. Sopronnak sikerült, de ez ma sem teszi kevéllyé, inkább az empátiát erősíti. Ennek az összetartozásnak az atmoszférájában gyülekeztek össze Sopron mai nemzedékének polgárai június 4-én a Széchenyi téren, miközben 16 óra 30 perckor megkondultak a város harangjai. Ebben az időpontban írták alá száz évvel ezelőtt azt a trianoni szerződést, amellyel Magyarország nemcsak területet, anyagi és természeti javakat, hanem több, mit 3 millió polgárát, embereket vesztett el.

Dr. Farkas Ciprián Sopron Megyei Jogú Város polgármestere beszédével, a Huszár Hagyományörző Egyesület lovas emlékmenetével, az önkormányzati képviselők, civil szervezetek és soproni polgárok a megemlékezés virágaival, a magyar és a székely himnusz eléneklésével és legfőképpen jelenlétükkel mind azt üzenték határon túli testvéreinknek: összetartozunk!

-la-

Közétette:

 • Munkálatok a Széchenyi téren

  A Széchenyi tér – Templom utca csatlakozásánál útburkolat javítási munkákat végeznek.

 • Soproni Gyógyközpont: Látogatási tilalom feloldva!

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 13305-57/2020/EÜIG. számú határozata alapján a teljes körű látogatási tilalom a Soproni Gyógyközpontban feloldásra került.

 • A „KARANTÉN-ÉRETTSÉGI” MARGÓJÁRA

  Valószínű történelmi távlatból is emlékezetes marad az idei érettségi, ahol több ezer diák nem mindennapi körülmények között adott számot tudásáról. Hogyan élték meg mindezt a soproni diákok és tanáraik? Erről kérdeztük őket.

 • Visszatér a tavaszi idő

  A pár napos hideg után újra emelkedik a hőmérséklet, sok napsütés is várható.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading