Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Közélet

2 nap alatt másfél hónapnyi eső esett – frissítve

Extrém mennyiségű csapadék hullott a Dunántúlon, de még nincs vége. Kaptunk olvasói fotókat a hétfő délutáni esőzésről is.

Hétfő, 16:30

Hétfő délután újabb nagy mennyiségű eső érkezett, Beatrix nevű olvasónk küldött is fotókat a soproni Béke utcából, ahol a kanyart és a játszóteret is elöntötte az eső.

hetpecset_viz1

 

hetpecset_viz2

Kis Katalin az Úttörő utcában fotózott “csónakázó” autókat:

uttoroutca

 

uttoroutca2

 

Korábban:

A hétvégén érkezett, és még legalább két napig térségünkben veszteglő légörvény elsősorban a Dunától nyugatra okozott egy-másfél átlagos szeptemberi mennyiségnek megfelelő esőt mindössze két-két és fél nap alatt. A Balatontól északra nagy területen hullott 60-80mm csapadék, a rekordot Hegyeshalom tartja (120.7 milliméterrel), ahol az osztrák határőröknek a kocsisor mellett az esőfelhőket is sikerült visszatartania.

eso

Ugyanakkor az ország keleti megyéiben sok helyen egyetlen csepp eső sem hullott. Ez a helyzet – a légörvény lassú keleties mozgásával – a következő 3 napban ugyan változhat, de a Nyírség, beregi térség a mostani számítások szerint ekkor sem kap számottevő csapadékot. Ugyanakkor az Alpokalján és a Kisalföldön újabb 40-80 mm eső zúdulhat le, így az egy hetes összeg arrafelé akár a 150 mm-t is elérheti.

Jó hír ugyanakkor, hogy a zivatarok hevessége és száma jelentősen csökken a következőkben – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading