Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

13. Nemzetközi BuSho Rövidfilmfesztivál Sopronban

Szerdától szombatig a BuSho versenyfilmjeit vetítik a Búgócsigában. Ingyen!

A MozgóKépMás Egyesület Sopronnak köszönhetően a soproni közönség idén is nyomonkövetheti a Budapesti Short Film Fest (BuSho) versenyben lévő rövidfilmjeit. Aki volt már korábban is a filmfesztiválon, az tudja, hogy milyen remek (művész)filmeket vetítenek itt, melyek tartalmas és mély mondanivalóval bírnak a nézőközönség számára.

Korábban több vidéki helyszínen is volt filmvetítés a budapestivel párhuzamosan, viszont az idei 13. BuSho fesztiválon csak Sopron maradt a vidéki és határon túli helyszínek közül ahol a teljes versenyprogramot levetítik.

A soproni közönség ez évben negyedik alaklommal nézheti végig a BuSho Fesztivál versenyfilmjeit, a város egyik legismertebb, leginkább csak “kultúrkocsmaként” címerezett, zenei és más programoktól hangos mulatóhelyén, a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

A kezdetben csak pár lelkes filmkedvelőből álló szervezőcsapat, a MozgóKépMás Egyesület a BuSho támogatásával indított útjára egy havonta jelentkező helyi filmklubot (Final Cat Short Film Club), melyen a BuSho mellett több rövidfilm fesztivál legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt a város különböző korú filmszerető közönségének. 2016 nagy fordulatot hozott a csoport életében: a tavalyi évtől a MozgóKépMás egyesületi formában folytatja munkáját.

Külön öröm a szervezők számára, hogy immáron minden évben átadásra kerül a soproni „BuShopron” különdíj is.

busho

A 2017-es fesztivál időpontja és programja:

Augusztus 30-31., szerda – csütörtök: 18:00-22:00 A fesztivál versenyprogramjának vetítése I.- IV. illetve V.- VIII.(Búgócsiga Nagyterem)

Szeptember 1., péntek: 18:00-21:00 A fesztivál versenyprogramjának vetítése IX.- XI. (Búgócsiga Nagyterem) 22:00-től koncert, ahol vendégünk a Pátkai Rozina Trió.

Szeptember 2., szombat: 18:00-21:00 A fesztivál versenyprogramjának vetítése (Búgócsiga Nagyterem ) XII.- XIV. 21:00-22:00 XV. utolsó versenyfilm szekció illetve 22:00-tól BuSho 2017. legjobb, díjazott filmjeinek gálavetítése (Búgócsiga Terasz) 22:00 után zenés, táncos parti, a hol a zenét DJ SL szolgáltatja (Búgócsiga Nagyterem)

Bővebb infó az esemény facebook oldalán, vagy az Egyesület e-mail címén:
mozgokepmas@gmail.com


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading