Minden ami Sopron

2018. 10. 23. kedd

Gyöngyi

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Világbajnoki címért játszhatnak Babosék!

Babos Timi és páros partnere két játszmában győzött a szingapúri WTA Világbajnokság elődöntőjében.

babostimihlavackovawta2017

Már az elődöntőbe jutással is történelmet írt Babos Timi, és az álom nem ért véget szombaton sem. Pedig a háló túloldalán nem kisebb név, mint a sportág egyik legendás alakja, a svájci Martina Hingis, és a tajvani Yung-Yan Chan állt, a VB első helyen kiemelt duója.

Bosszantó hibákkal és varázslatos megoldásokkal tarkított mérkőzés kerekedett a nap nyitó összecsapásán. Az első játszmában Babosék elvették Hingis egyik adogatását és 6-4 arányban előnybe kerültek. A második szettben fej-fej mellett haladtak, ráadásul Timinek kiment a bokája 5-5-ös állásnál. Kisebb ápolási szünet után folytatódhatott a találkozó, mely rövidítést hozott. 6-5-nél a magyar-cseh duó Timi remek szervájának köszönhetően, 1 óra 45 perc után, lezárta a mérkőzést. Vasárnap így a döntőben láthatjuk újra Babos Timit és páros partnerét, Andrea Hlavackovát. Minden idők legfiatalabb Grand Slam bajnokát, a számos rekordot tartó Martina Hingist ugyanakkor már nem láthatjuk többet a tenisz pályán, miután a visszavonulás mellett döntött egy bámulatos pályafutást követően.

WTA FINALS 2017 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 3.) – Chan Yung-Yan, Martina Hingis (tajvani, svájci, 1.) 6:4, 7:6 (7-5)

„Nagyon örülök ennek a győzelemnek, elképesztő mérkőzés volt! Mindketten jól játszottunk a világ jelenlegi legjobb párosa ellen. Végig nagyon agresszívan teniszeztünk, ez fontos volt. A második szettben picit akadoztak a fogadójátékaink, de nagyon tartottuk magunkat a szervagémekben. Nekem is voltak nehéz pillanataim az adogatások során, aztán a játszma végén el is estem. A bokámat a mérkőzés után is kezelik. Ilyen a tenisz! Most jön majd hivatalosan is a szezonom utolsó mérkőzése, ez valahogy ki kell bírni. Elképesztő érzés volt egy ilyen páros ellen játszani a világbajnokság elődöntőjében! Ez volt Martina pályafutásának utolsó mérkőzése, ez is hihetetlen. Én is könnyek között mondtam, mennyire boldog vagyok, hogy ellenne játszhattam! Elképesztő, hogy egy olyan kicsi városból, mint Sopron, egy olyan nem igazán tenisznemzetnek számító országból, mint Magyarország, eljutottam idáig! Nagyon remélem, hogy holnap is sikerül így játszani”
– nyilatkozta Timi a www.babotimea.hu weboldalán.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön is ellátogat majd a soproni KFC-be?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading