Minden ami Sopron

2020. 11. 26. csütörtök

Virág

SOPRON
Borult

Sport

Veretlenül lett bajnok a Sopron Basket!

13-szoros Magyar Bajnok, 8-szoros Magyar Kupa győztes, Ronchetti Kupa-győztes, 2-szeres Euroliga negyedik helyezett és egyszeres Euroliga ezüstérmes a soproni kosárcsapat!

Csütörtök este hazai pályán fogadta a bajnoki döntőben a Sopron Basket az Aluinvent DVTK Miskolc csapatát, ez már a harmadik ütközet volt a három győzelemig tartó párharcban. A Sopron 2-0-s vezetéssel joggal bízhatott a győzelemben, az idei teljesítményével eddig senki nem tudta felvenni a harcot. Bajnokesélyeshez méltón kezdett a Sopron, simán állva hagyta a rajtnál a miskolciakat, akik még bíztak egy csodában. A 22-7-es első negyed nem sok jóval kecsegtetett számukra. A folytatásban viszont szigorított a védekezésén a Miskolc is, a félidőben 31-21-re vezetett a Sopron.

27131_bajnokcsapatfotokicsi

A folytatásban újra belelendült a Sopron, a harmadik negyedben újra bő tízpontot vertek a vendéglátók a hazaiakra, akik viszont nem adták fel. A végén még próbáltak zárkózni a miskolciak, ám a Sopron mindig tudott egyet újítani és ezzel 67-53-re győzték le a piros mezes, jól küzdő DVTK-t.

A Sopron másodszor volt képes veretlenül bajnokságot nyerni, ráadásul viszontagságos helyzetben, Győrben, 400 soproni szurkoló kíséretében is elhódították a Magyar Kupát, és az Euroligában újra bejutott a Final Fourba.

További részletek, nyilatkozatok a klub oldalán.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading