Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Új klubépület és lelátó: megkezdődik a beruházás!

Új klubépület kerül kialakításra, a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.

scsopron

Sajtóanyag

A Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klub jelenleg több, mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapat, sőt a 2018-2019-es bajnoki évtől már férfi felnőtt csapat is tartozik az egyesületünkhöz! Megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessük labdarúgóinkat. Ezek a pályák Sopron különböző pontjain helyezkednek el, amely a klubegység, összetartozás szempontjából sok hátránnyal jár. Amiben hiányt szenved az infrastruktúránk, az egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgálna a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettünk volna előrelépni, és most ez meg is valósul!

Magyarország Kormánya az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról szóló 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozatában mérlegelést nem igénylő támogatási döntésével vissza nem térítendő forrást biztosított a Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klubnak, amely projekt keretén belül új klubépület kerül kialakításra és a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.

A kétszintes klubépület földszintjén 6 db öltözőt 3 vizesblokkal terveztünk. A földszinten helyezkedik el bírói öltöző, gondnoki szoba, szertár. A mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből megközelíthető wc blokkot alakítottunk ki. Az emeleti részen az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda funkció is helyet kapott. Az épületben helyett kapott egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét. Az emeleten kaptak helyett az egészségmegőrzés, valamint a regenerálódás helyiségei.Tervezésünk során kialakuló épület a korszerű labdarúgás érdekében, csak a szükséges funkciókat tartalmazza megfelelő ár értékarányú szerkezetekkel és energetikával, hogy működtetése fenntartható legyen. A nagyméretű élőfüves pálya mellett található, jelenleg rossz állapotban lévő lelátót szeretnénk statikailag-szerkezetileg és külsőre felújítani, és műanyag székekkel ellátni, hogy kulturált körülményeket tudjunk biztosítani a mérkőzésekre kilátogató nézők számára.

A beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. A közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. július első hetében foglalja el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülhet el a kétszintes klubépület és a közel 400 fős lelátó!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading