Minden ami Sopron

2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina

SOPRON
Borult

Sport

Új klubépület és lelátó: megkezdődik a beruházás!

Új klubépület kerül kialakításra, a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.

scsopron

Sajtóanyag

A Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klub jelenleg több, mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapat, sőt a 2018-2019-es bajnoki évtől már férfi felnőtt csapat is tartozik az egyesületünkhöz! Megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessük labdarúgóinkat. Ezek a pályák Sopron különböző pontjain helyezkednek el, amely a klubegység, összetartozás szempontjából sok hátránnyal jár. Amiben hiányt szenved az infrastruktúránk, az egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgálna a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettünk volna előrelépni, és most ez meg is valósul!

Magyarország Kormánya az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról szóló 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozatában mérlegelést nem igénylő támogatási döntésével vissza nem térítendő forrást biztosított a Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klubnak, amely projekt keretén belül új klubépület kerül kialakításra és a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.

A kétszintes klubépület földszintjén 6 db öltözőt 3 vizesblokkal terveztünk. A földszinten helyezkedik el bírói öltöző, gondnoki szoba, szertár. A mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből megközelíthető wc blokkot alakítottunk ki. Az emeleti részen az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda funkció is helyet kapott. Az épületben helyett kapott egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét. Az emeleten kaptak helyett az egészségmegőrzés, valamint a regenerálódás helyiségei.Tervezésünk során kialakuló épület a korszerű labdarúgás érdekében, csak a szükséges funkciókat tartalmazza megfelelő ár értékarányú szerkezetekkel és energetikával, hogy működtetése fenntartható legyen. A nagyméretű élőfüves pálya mellett található, jelenleg rossz állapotban lévő lelátót szeretnénk statikailag-szerkezetileg és külsőre felújítani, és műanyag székekkel ellátni, hogy kulturált körülményeket tudjunk biztosítani a mérkőzésekre kilátogató nézők számára.

A beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. A közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. július első hetében foglalja el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülhet el a kétszintes klubépület és a közel 400 fős lelátó! • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading