Minden ami Sopron

2020. 10. 20. kedd

Vendel

SOPRON
Borult

Sport

U20EB – felső ágon a magyarok

Vasárnapig tart Sopronban az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság, melyen szépen menetel a magyar válogatott.

DSC_2622

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Szombat

Fontos kérdés volt, hogy a szerbek elleni összeomlást követően mennyire tudnak talpra állni a magyar lányok, hiszen a portugálokkal kellett megmérkőzni szombaton. Az első negyedben szorosan alakult az állás, de legalább nem tudtak meglépni a portugálok sem. Ami aggasztó volt, hogy Czukor Dalma pár perc alatt három faultot kapott, ő már a félidőig nem is játszhatott. A második tíz percben sem dőlt még el a mérkőzés, bár úgy nézett ki, a hazaiak kicsit magukra találtak és képesek voltak mindig egy kicsivel előrébb járni.

A fordulás után koncentráltabb játékkal tértek vissza a lányok, hamar 10 pontra nőtt a különbség. Jórészt ekörül mozgott a magyar előny, de lőtávolon belül voltak a Portugálok végig. Az utolsó negyedet 57-44-ről indították a csapatok, ahol mieink már felszabadultan dobálták a hármasokat. Ezzel pedig már a húsz pontot is elérte a különbség, a kulcsjátékosok már pihentettek is. A végén így kicsit faragott a hátrányából a Portugál válogatott, de a győzelem a magyaroké lett: 72-55.

Vasárnap a helyosztókon már nagyon korán, 13:30-kor pályára lépnek a magyarok, méghozzá nem akármilyen ellenféllel szemben, hiszen a franciák lesznek a másik térfélen. Őket előzetesen akár az EB aranyérmesének is jósolták, ám a negyeddöntőben a spanyolok egy ponttal kiütötték őket a legjobb négyből, így most ők is szeretnének az ötödik helyre befutni.

Lássuk be, Európa ötödik legjobb válogatottjának lenni sem rossz!

DSC_2513

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

További eredmények:

Oroszország – Horvátország 97-51
Szlovákia – Szlovénia 57-84
Svédország – Franciaország 60-93
Magyarország – Portugália 72-55
Lettország – Németország 67-70
Belgium – Lengyelország 79-72
Szerbia – Olaszország 64-58
Hollandia – Spanyolország 52-64

DSC_2345

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Negyeddöntők

Eddigi legfontosabb mérkőzésére készült az a magyar válogatott, akik az elmúlt napokban nagyon könnyedén győzedelmeskedtek minden mérkőzésükön. A szerbek ellen is jól indult a negyeddöntő, hamar időt kellett kérniük. Visszazárkóztak déli szomszédaink, de a 20-18-ról induló második negyedben egy 13-0-s rohanással egészen 33-18-ig száguldott a magyar csapat. Ezután néhány játékvezetői ítélet, vagy annak elmaradása borzolta az amúgy is felfokozott hangulatú közönség idegeit, végül 40-33-nál vonulhattak pihenni a csapatok.

Fordulás után a soproni Czukor Dalma találatával már újra 10 pont volt a fórunk, de innen fokozatosan elkezdett visszazárkózni az ellenfél. Bár egy lépéssel rendre előrébb jártak mieink, nagyon szorossá vált a mérkőzés. 52-49-nél úgy tűnt, vége a harmadik negyednek, ám egy félpályánál eladott labdából még a dudaszóra bevágtak egy hármast a szívós szerbek, egálról indult az utolsó negyed. Sokat faultoltak a fehér mezesek, de már nem tudta kihasználni a lehetőségeit a magyar csapat. A védekezés nem volt rossz, de a támadójáték összeomlott, könnyed ziccerek is kimaradtak már, meg persze az ilyenkor szokásos gyűrűből kiperdülő triplák is. Az utolsó percekre már többen is kipontozódtak a kulcsjátékosaink közül, és sajnos már izgulni sem nagyon kellett. Szerbia – Magyarország 71-63.

DSC_2462

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

További eredmények:

9-16. hely között:

Oroszország – Lettország 74-75
Szlovénia – Lengyelország 77-81
Németország – Horvátország 79-59
Szlovákia – Belgium 51-66

Negyeddöntők:

Svédország – Hollandia 66-74
Franciaország – Spanyolország 50-51
Szerbia – Magyarország 73-61
Olaszország – Portugália 70-42

 

DSC_2063

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Nyolcaddöntők

Repülőrajtot vettek a magyar lányok Belgium ellen a nyolcaddöntőben. Már 15-5-re is vezettünk, mire időt kértek. Próbálták tartani a lépést, de remek védekezést mutattak be a lányok, így 23-10-nél zárult az első negyed. A folytatásban is nyílt az olló, egyre nagyobb lett a különbség, pláne amikor a soproni Czukor Dalma elkezdett triplákat dobálni. A védekezés továbbra is magas szinten működött, a 37-19-es állás elég jól mutatott.

Fordultak a csapatok, de a játék képe nem. Bár kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, nem volt esélye a belgáknak visszazárkózni. A végeredmény 66-48 lett, minden nevezett játékos pályára léphetett magyar oldalon. Soproniként külön büszkék lehetünk Czukor Dalmára, aki ezen a mérkőzésen előlépett húzóembernek: 17 pontot dobott, mindhárom triplakísérlete eredményes volt. 6 lepattanót is szerzett, valamint 1 gólpasszt és 2 labdaszerzést is feljegyeztek neki az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Folytatás csütörtökön 18 órakor a Szlovákiát kiütő Szerb válogatott ellen.

DSC_2219

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

További eredmények:

Lettország – Hollandia 73-77
Portugália – Lengyelország 61-46
Oroszország – Svédország 79-84
Olaszország – Szlovénia 73-64
Franciaország – Németország 68-66
Magyarország – Belgium 66-48
Spanyolország – Horvátország 93-41
Szerbia – Szlovákia 100-61


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading