Minden ami Sopron

2020. 09. 28. hétfő

Vencel

SOPRON
Borult

Sport

U18 EB: Legjobb 8-ban a magyar válogatott

Nehézkesen indult, ám sima verés lett: a negyedik mérkőzését is megnyerték a magyar lányok a soproni arénában!

Szerdán 6-kor is pályára lépett a Novomatic Arénában a magyar U18-as női kosár-válogatott, akik ezúttal a horvátok legjobbjaival néztek farkasszemet. Már a bemelegítés alatt sem unatkozott a közönség, ugyanis kivetítőkön élőben izgulhattuk közben végig az U16-os korosztály EB-negyeddöntőjét az oroszok ellen. Az ottani izgalmakat siker koronázta, a soproni csarnok is küldte az ovációt és a tapsot.

u18_czukordalma_eb

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Döcögve indult az U18-asok meccse, sok hibát vétettek a mieink, a mindent egy lapra feltevő horvátok pedig apránként növelték az előnyüket. A pontszegény, ám küzdelmes első negyed után 8-14-re még ők vezettek, ám fokozatosan “felébredt” a magyar csapat, és már a második negyedben is megmutatták, “ki az úr a háznál”. 21-4-et (!) repesztettek mieink, így a félidőben már 29-18-at mutatott az eredményjelző, a mi javunkra.

A lányok a fordulás után sem adtak alább, kezükben tartották az irányítást, ráadásul úgy, hogy a kezdő játékosok sokat pihenhettek is. A mérkőzés vége már egészen sima lett, 67-41-re diadalmaskodott a magyar válogatott. A két soproni lány ezúttal több időt töltött a pályán, és meg is hálálták Balogh Judit bizalmát: Czukor Dalma 9 pontig jutott, a csapatból a legtöbb lepattanót (7) szedte és a legtöbb labdát szerezte meg az ellenféltől (4), ráadásul gólpasszt is adott. Varga Kamilla a 4 pontja mellett 2 alkalommal szedte a lepattanó labdát, kétszer hozta gólhelyzetbe csapattársait, és kétszer lopta el a labdát a horvátoktól.

A folytatásban már elég komoly a tét: Európa legjobb 4 csapata közé kerülhetnek mieink, ha csütörtökön 18 órától le tudják győzni Belgium legjobbjait. Nem éri meg kihagyni, a belépés ezúttal is ingyenes!

DSC_8768

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

További eredmények szerdáról:

Svédország – Görögország 72-61

Oroszország – Franciaország 60-63

Csehország – Bosznia és Hercegovina 75-55

Spanyolország – Törökország 72-46

Lettország – Szerbia 60-66

Magyarország – Horvátország 67-41

Olaszország – Szlovénia 51-53

Belgium – Litvánia 58-55

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading