Minden ami Sopron

2018. 06. 24. vasárnap

Iván

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

U18 EB: dráma a magyarok negyeddöntőjén

Belgium ellen az Európa-bajnokság legjobb négybe jutásáért harcoltak a magyar lányok, ám 24 mp után megpecsételődött a sorsuk, bár a végére így is extázisba került a Novomatic Aréna. Aztán lehűltek a kedélyek.

A rájátszás második köre zajlott csütörtökön az U18-as kosárlabda Európa-bajnokságon a soproni Novomatic Arénában. A magyarok négy győzelem után érkeztek ide a belgák ellen, jelentős érdeklődés is volt a mérkőzésre. Sajnos az első támadás végén a magyarok egyik legjobbja, Juhász Dorka egy rossz lépés után földre került, és már csak támogatással tudott lemenni a pályáról – információnk szerint a térde sérült a tehetséges centernek. Ezután folyamatos előnyben játszottak a belgák, egy-egy ígéretes megmozdulásunk után azonnal tudtak válaszolni rá. Az első negyed végén 10-17-es belga előnyt mutatott az eredményjelző. A második tízpercben sem sikerült változtatni, a félidőben még csak 22 pontnál jártunk, a belgák már 33-nál.

magyarbelga

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Fordulás után nagy lendülettel jöttek vissza a magyar lányok a pályára, ám a belgák türelmesen játszottak, és eredményesen. 28-45-ig nőtt a távolság, ekkor már a harmadik negyed közepén jártunk, sokan nem tettek volna rá nagyobb összeget, hogy még lesz miért izgulni. Ám a lányok megérezték a lehetőséget, és pár szép labdaszerzés és ügyes kosár után újra ovációkban tört ki a soproni közönség. 39-51-ről indult az utolsó negyed, ami ilyen pontszegény mérkőzésen jelentős különbség, ám a helyszínen talán mindenki érezte, hogy még van esélye mieinknek. Olyannyira, hogy pár perc elteltével már teljes extázisban tombolt a nézőtér, a lányok pedig 13-0-val átvették a vezetést, Belgium legjobbjai teljesen leblokkoltak. Sajnos még időben magukhoz tértek, és az utolsó pár perc már fej-fej mellett zajlott le. Ebből a belgák jöttek ki jobban, és bár a végén többször is maradt esélyünk egalizálni, az utolsó dobás kísérletek már nem ültek. A lefújás pillanatáig élt a remény, ám a dudaszó után egy emberként búsult el az aréna, csak a belgák sikoltozása volt hallható. A végén azonban állva éltette a lányokat a hazai publikum, meg is érdemelték!

magyarbelga2

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A pénteki pihenőnap után az 5-8. hely között folytatják mieink, első körben Svédország ellen, 15:45-kor. Búslakodásra nincs ok, még így is Európa 5. legjobb helyét foglalhatják el mieink!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading