Minden ami Sopron

2023. 03. 28. kedd

Hajnalka

SOPRON
Borult

Sport

Több, mint 200 karatés vonult fel

Március 18-20. között rendezte meg Sopronban a Shotokan Tigrisek Sportegyesület a SKI Magyarországi Szövetségével közösen 3. Visegrádi 4-es edzőtáborát.

v404 (Large)

Novemberben a szervezés megkezdésekor senki nem gondolta, hogy a rendezvény ilyen sikeres lesz. Több mint 200 karatés vett részt a három nap valamelyik eseményén. A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően idén is ingyen látogathattak el hozzánk a lengyel, cseh és szlovák karatésok, de Ausztria is képviseltette magát. Az idei tábor a kumitéről (küzdelem) szólt.

v403 (Large)

A rendezvény meghívott előadója Hiyori Kanazawa sensei volt Japánból, aki 24 évesen a SKIF Szövetség aktuális világbajnoka és a tokiói központi edzőterem instruktora. Pénteken és szombaton összesen 7 edzést tartott kor és tudás alapján szétbontva a karatésokat. Az edzések mellett fontos szerep jutott az edzők továbbképzésének is. Szombati napon Vincze Virgil szakedző elméleti előadása nyitotta a napot, majd két edzés után Dr. Morvay-Sey Kata, a Pécsi Tudományegyetem
tanszékvezetője gyakorlati előadásán nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is ki tudták próbálni az elhangzottakat. Az edzőképzéssel párhuzamosan lehetőség volt a bírói tudás bővítésére is Dudás Lajos nemzetközi bító vezetésével. A szombati napi elméleti képzést a vasárnapi versenyen való bíráskodás egészítette ki.

Vasárnap lehetősége volt mindenkinek kipróbálni az előző két napban tanultakat. A versenyzőknek lehetősége volt mindkét nagy szabályrendszerben küzdeni (Ippon Shobu és WKF). Több mint 100-an neveztek be 5 országból a kimondottan gyakorlásnak szánt küzdelmekre.

Kanazawa sensei végignézte a küzdelmeket és dicsérettel szólt a résztvevők nem csak a versenyen, hanem az egész edzőtáborban nyújtott teljesítményéről is. Hétfőn utazott el Budapestre, ahol az UTE meghívására még három edzést tartott.

v408 (Large)

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading