Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Sport

Teljesítménytúra és karate bajnokság is porondra került

Mozgalmas hétvégéje volt a Shotokan Tigrisek SE egyesületnek.

20211106_084709tura1 (Large)

Szombaton megtartotta első felkészítő túráját a jövő január végi Extrem Burgenland túrára az egyesület. Kivételesen nem vasárnap volt a túra, de az ősszel nagyon sűrű lett a naptár a rengeteg tavaszról áthozott esemény miatt. Így is szép számmal, több mint ötvenen vágtak neki a 21 kilométeres távnak a Hotel Sziesztától.

Első kilométerek végig emelkedővel teltek, mert a Muck felé vették az irányt. A bátrabbak felmászhattak a mafira, azaz a régi határőrségi magasfigyelőre. Innen leereszkedtek Harkára, majd a falut megkerülve megmászták a Harkai-csúcsot.

December első vasárnapján már 30 kilométerre növekedik a táv. Mindkét túra része a 100 év 100 kilométer programsorozatnak.

IMG_20211107_091734_1karate1

Vasárnap a Keszthely Kupa 6. országos karate versenyen jártak a sportolók, ahol szépen szerepelt mindenki. Érezni lehetett a csapaton a lezárások miatti hosszú kihagyást, mert volt néhány olyan hiba, aminek nem kellett volna előjönni de már kezdenek visszarázódni a versenyzéshez. Összességében 4 arany, 4 ezüst és 6 bronz érmet sikerült megszerezni.

Ketten a csapatból életük első karate versenyén szerepeltek. Halász Torda kumitében indult és saját korosztályában 2., míg a felnevezésben 4. lett. Mesterházy Olivér egyéniben 1. helyet szerzett, gyerek kata csapatban pedig a dobogó 3. fokára állhatott csapattársaival. Az edzői szerepet Gáncs Dávid töltötte be, aki egyéniben kata 3. helyet is szerzett. Az egyesület elnöke, Gáncs Krisztián, pedig shiai vezetőként bíráskodta végig a napot.

Eredmények

1. Mesterházy Olivér, Gáncs Nóra, Kocsis Árpád, Halász Kornél
2. Deák Zsolt, Halász Torda, Kocsis Bendegúz, Gyerek 1. csapat (Halász Kornél, Gáncs Nóra, Deák Hanga)
3. Gáncs Nóra, Deák Hanga 2x, Gáncs Dávid, Deák Zsolt, Gyerek 2. csapat (Mesterházy Olivér, Halász Kornél, Deák Zsolt)

November 14-én vasárnap Japánból érkezik vendég. Nobuaki Kanazawa 8. danos mester, aki 4 edzést fog tartani.

Az idei évi versenyek csúcsa pedig november 27-én a SKIH Szövetség országos bajnoksága lesz, amennyiben a vírushelyzet megengedi majd a rendezést.

 • Karate sikerek a felkészítő túra előtt

  November 27-én rendezte meg a Shotokan Karate-do International Magyarországi Szövetsége Országos Bajnokságát.

 • Soproni csapatra is szavazhatunk az országos kangoo-versenyen

  Rövid táncos koreográfiával nevezett a soproni Elzett Stúdió csapata, egy like-al bárki segítheti őket.

 • Lengyel-magyar kapcsolatok erősítése

  Lengyelországban járt a Shotokan Tigrisek SE Egyesület.

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading