Minden ami Sopron

2022. 07. 06. szerda

Csaba

SOPRON
Borult

Sport

Szombati kosármaraton: magabiztos győzelem és drámai vereség

Délután a Sopron Basket magabiztosan verte a Vasas Akadémia csapatát, majd az új játékossal és edzővel erősítő SKC az utolsó pillanatig kiélezett meccsen veszített.

Fél 5-kor már feldobták a labdát a nők mérkőzésén. A válogatott szünet utáni első találkozón még várható volt, hogy nem megy majd minden olajozottan, ám erre az elején rácáfoltak a soproniak. 6 másodperc elteltével már egy kosár és egy büntető is beesett hazai oldalon, 4 perc múlva pedig már tízzel vezettek Gáspár Dávid tanítványai. A második negyedben pedig már a húsz pontot is elérte a különbség, még úgy is, hogy azért közben előbukkantak apróbb hibák, főleg védekezésben. Ezzel együtt is kerek 30 pontos előnyben volt a Sopron félidőben. A szünet után viszont a Vasas tért vissza élesebben. Persze a győzelem nem forgott veszélyben, de Gáspár Dávid próbálta felrázni a sárga mezes lányokat. Hamar visszaállt a harmincas differencia, de a záró etapban is fel kellett kicsit élénkíteni a játékosokat. Sokat játszottak a fiatalabbak is, a végeredmény pedig 95-60 lett.
Legközelebb már egy jóval nagyobb kihívással néz szembe a Sopron Basket: csütörtökön 18 órakor az Euroligában az Arka Gdynia csapatával kell megmérkőzni, akkor is a soproni Novomatic Arénában.

sopronikosarak

 

A borzalmas szezonkezdés után átalakult a Sopron KC csapata. Távozott Sabáli Balázs vezetőedző, helyére a görög élvonalból érkezett Kosztasz Flevarakisz, aki ezen az estén mutatkozott be a soproni közönségnek. A napokban pedig új irányító érkezését is bejelentette a klub, aki még csak pénteken érkezett, így nem lépett pályára. Jól kezdte az Atomerőmű SE elleni találkozót az SKC, már 17-8-ra is vezettek, amikor “megérkeztek” a játékba a vendégek. A negyed végére vissza is zárkóztak három pontra, 21-18. Innentől egyik csapat sem tudott meglépni, a félidőben egy ponttal a Sopron vezetett, 36-35-re. A folytatásban is nagyon szoros csatát láthatott a közönség, általában hazai vezetéssel, a záró etapra is 1 pontos SKC-vezetéssel indultak meg a csapatok. Az utolsó játékrészt viszont az ASE kezdte jobban, de innen is visszazárkózott az SKC. A hajrában pedig mindkét csapat képes volt fordítani. A végén soproni részről Carter 1,5 másodperccel a lefújás előtt egyenlített, mindenki bízott a hosszabbításban, ám időkérés után a vendégeknél Evans talált be dudaszóra, amivel lezárult a mérkőzés: SKC – ASE 80-82.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading