Minden ami Sopron

2019. 10. 15. kedd

Teréz

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Századik Euroliga-alapszakasz győzelmét ünnepelte a Sopron Basket

Ráadásul az idei szezonban hatodik alkalommal hagyták el nyertesen a pályát a soproni klub játékosai.

A téli szünet előtti utolsó mérkőzését vívta a Sopron Basket női kosárlabda csapat. Az ellenfél a tabella hátsó részén elhelyezkedő, ám rendre szoros mérkőzéseket játszó CCC Polkowice volt. A soproni csapat amerikai centere, Crystal Langhorne délelőtt még infúziót is kapott a kórházban, ennek ellenére vállalta a játékot.

Döcögősen indult a soproni gépezet, de nem tudott nagyon ellógni a lengyel csapat, az első tízperc után is csak 4 ponttal voltak előrébb a vendégek. A második negyedben viszont kemény játékkal átvette az irányítást a Sopron, igaz, pár jó megmozdulással vissza is zárkózott az ellenfél két kosárnyira. A negyed végén 39-33-as előnyt mutatott az eredményjelző.

sopronbasket

Nem aludt el a Sopron a félidő után sem, apránként újra növelni kezdte az előnyét. Fájó pont volt a csapatkapitány, Fegyverneky Zsófia sérülése, a szájára kapott egy nagyobb ütést, mely miatt percekig állt a játék. Kis pihenő után azonban visszatért a pályára. A különbség állandósulni látszott 10 pont körül, bár néha borzolta az idegeket néhány bírói ítélet. A negyed csattanója a Soproné volt, Aleksandra Crvendakic vert be egy dudaszós triplát (55-45). A záró etap elején kicsit ledermedt a hazai csapat, többször is túl játszották a labdát, ami miatt lejárt a támadóidő, elkezdett zárkózni a Polkowice. Nem tartott sokáig ez az állapot, a jó védekezésnek köszönhetően újra soproni irányítás alá került a mérkőzés, mely a végére magabiztos győzelmet hozott.

Sopron Basket – CCC Polkowice 70-53

Roberto Iniguez: Nagyon fontos sikert arattunk! Erősebb csapat a Polkowice, mint azt sokan gondolják. A Kurskot leszámítva a csoportban minden csapat esélyes a másikkal szemben, akár otthon, akár idegenben lép pályára. Az izgalmak még csak most jönnek! Élvezni kell minden győzelmet, majd folytatni a munkát! Soha nem lehet tudni, mit hoz a következő mérkőzés! Az egyik legkevesebb büdzsével rendelkezünk, de az csapat hatékonysága az egyik legjobb. Olyan csapatot láttam ma a pályán, ami nagyon tetszett! Még két gondolatot engedjenek meg. Sajnos több negatív hangot hallottam a Galatasaray elleni győzelmet követően, melyet sokan rossz szemszögből közelítettek meg, és úgy értékeltek, hogy majdnem kikaptunk. Pedig a győzelem értékét kellett volna látni! A másik, hogy ez a csapat több szurkolót érdemel! Remélem a jövőben többen jönnek ki biztatni minket! Boldog Karácsonyt kívánok!

 

Legközelebb január 4-én az Orosz gigacsapat, Dynamo Kursk otthonában játszanak a lányok, itthon pedig január 10-én a francia Lille lesz a vendég.

Forrás: www.wb-sopron.com


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading