Minden ami Sopron

2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya

SOPRON
Borult

Sport

Soproni továbbjutók a nemzetközi virtuális valóság versenyen!

Különleges verseny zajlott az elmúlt hetekben a világ több pontján soproni duók részvételével!

Nagy Benedeket, a VR the Spot – Virtuális Valóság Stúdió megálmodóját kérdeztük a soproni csapatokat is érintő nemzetközi versennyel kapcsolatban!

Mióta vannak VR versenyek, bajnokságok?

A Virtuális Valóság technológia fejlődésével megjelentek a XXI. Századi játéktermek, az úgynevezett „Arcade”-ek (mint a VR the Spot), és ezzel párhuzamosan megkezdődött a VR játékok E-Sportokba való integrálása. A VAL, azaz a Virtual Athletics League az a szervezet melynek keretein belül ma működnek, szerveződnek ilyen események, versenyek. A szervezet és a téma is nagyon friss, kb 6 hónappal ezelőtt kezdtek megjelenni az ilyen típusú rendezvények.

spot1

 

Hogyan kerültetek versenybe?

A VR the Spot az előbb említett szervezet megkeresésére csatlakozott a – még jelenleg is zajló – Space Junkies nemzetközi versenyéhez. 4 kontinensen 63 Arcade és kb 150 csapat vett/vesz részt a versenyen. Magyarországon kizárólag a VR the Spot szponzorálásával lehetett indulni a versenyen, és két bátor csapat is képviselt minket.

Hogy halad a verseny, hogy teljesítenek a csapatok?

A verseny jelenleg a középdöntőnél tart, még néhány hét hátra van. Az első kör kb. 3 hét leforgása alatt zajlott le melyet igyekeztek időzónák szerint szervezni. Így először Francia, Német, Spanyol, és Angol kihívóink voltak, melyek ellen vegyesen teljesítettünk de büszkén mondhatom, hogy az egyik csapatunk tovább jutott a középdöntőbe. Sajnálatos módon a középdöntőből március 12-én kiestünk, de szerintem ez így is óriási teljesítmény és hatalmas sikerként könyvelem el. Ezúton is szeretném megköszönni a csapatoknak a részvételt és gratulálok még egyszer a sikerekhez!

space junkies

Volt lehetőség felkészülni a csapatoknak? Kiegyenlítettek voltak a meccsek?

Érdekesség magában a versenyben az volt, hogy egy teljesen új és friss játék köré épült az egész. A Space Junkies hivatalosan még meg sem jelent, kizárólag az ilyen Arcade-ekben lehet vele játszani egyelőre. Így nézve hasonló esélyekkel indulhattak a csapatok és természetesen biztosítottunk időt és lehetőséget a gyakorlásra!

Szeretnétek részt venni hasonló eseményeken a jövőben is? Lesz rá lehetőség?

Természetesen! Lehet arra számítani, hogy a jövőben egyre gyakrabban lesznek hasonló rendezvények, amennyiben lehetőségünk van rá és bátor játékosokat is találunk akkor mindenképp. Ettől függetlenül is szívesen szervezünk lokális versenyeket, bajnokságokat. Hiszem, hogy ez egy szuper formája a modern közösség építésnek, örülnék, hogy ha a stúdiónk egy találkozó hellyé válna a virtuális valóság és az új generációs játékok és élmények iránt érdeklődőknek. Valamint nem titkolt célom az is, hogy az oktatás és a kreatív szakmák kiváló eszközeként szolgáljon a VR technológia, ezzel kapcsolatban már több megbeszélés is folyamatban van soproni iskolákkal, vállalkozásokkal, szervezetekkel.

spot2

 

Fél éve nyitott meg a terem, mik a tapasztalatok?

Három nagy csoportra tudnám osztani az embereket: akik nem voltak még nálunk, akik hamarosan a vendégeink lesznek, a harmadik csoport pedig a törzsvendégek, akik akár csak egyszer betértek hozzánk :) Viccet félretéve, az egyik vendégünktől származik a szlogenünk: “ezt nem lehet szavakba önteni, ezt át kell élni”. Nagyon széles a skála, hogy ki miért érkezik hozzánk, van olyan Vendégünk, aki heti szinten a testmozgást oldja meg nálunk egy pörgös játék segítségével. Rengeteg baráti, szülinapi, céges rendezényt tartottak nálunk az elmúlt időszakban. Márciusban két akcióval is készültünk: az egyik, hogy hétfőtől-csütörtökig 20%-os kedvezménnyel látogathatják meg a termünket, a másik pedig egy 3+1 névre hallgató hétvégi akció. Ha három szemüveget, azaz egységet bérelnek, a negyediket ajándékba adjuk péntektől-vasárnapig!

Kövessétek a VR The Spot stúdiót!
Web: www.vrthespot.net
Facebook: https://www.facebook.com/vrthespot/
Instagram: http://instagram.com

 

-pr cikk-

 • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading