Minden ami Sopron

2023. 06. 01. csütörtök

Tünde

SOPRON
Borult

Sport

Soproni tekergő!

Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

A két hobbi kerékpáros, Moharosi László és Nagy Tamás, a szabadidejükben szívesen tekernek nem csak itt Sopronban, hanem Ausztriában és a környéken is. Körülbelül 3-4 éve űzik ezt a sportot, így hát megkérdeztük, hogy van-e még valamilyen tippjük a kerékpáros kiruccanásokat illetően.

„A videóból kimaradt, de a Fehér úti tó is remek célpont. Innen tovább lehet menni Brennbergbányára és a soproni lakosok nagy része ismeri a Görbehalmon keresztül vezető utat, de azt már kevesen, hogy a tónál van egy aszfaltos út, amely tovább visz Ausztria felé, ezzel kikerülve azt a meredek emelkedőt. Ezenkívül Ausztriában nagy jók a bicikliutak! Ha elmegyek Ágfalva felé, majd onnan Schattendorfba (Somfalva) a nagy határnál szoktam visszajönni, ugyanis az autóúttal párhuzamosan vezet egy kerékpárosút.

A másik kerékpárosok körében kedvelt hely a Fertő-tó. Moharosit erről megkérdeztük, hogy hogyan lehet oda a legegyszerűbben kijutni, hogyan ugyan Balf és Sopron között nincs kiépített út, „relatív azért nem veszélyes mert lejt az út így nincs kacsázás és minél gyorsabban mész annál biztonságosabban és egyenesebben haladsz”. Egy másik hasznos tipp, hogyha le szeretnénk rövidíteni a Fertőkört akkor szálljunk kompra és Ausztriából mehetünk is tovább, így körülbelül egy félkört fogunk megtenni.

A következő videóban láthatjuk, hogy Sopron mely helyeire érdemes elbiciklizni. A bemutatott út körülbelül 25 km, ezért bátran ajánljuk a kezdő bicikliseknek.

Köszönjük a videót Moharosi Lászlónak és Nagy Tamásnak!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading