Minden ami Sopron

2020. 07. 05. vasárnap

Sarolta, Emese

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Soproni tekergő!

Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

A két hobbi kerékpáros, Moharosi László és Nagy Tamás, a szabadidejükben szívesen tekernek nem csak itt Sopronban, hanem Ausztriában és a környéken is. Körülbelül 3-4 éve űzik ezt a sportot, így hát megkérdeztük, hogy van-e még valamilyen tippjük a kerékpáros kiruccanásokat illetően.

„A videóból kimaradt, de a Fehér úti tó is remek célpont. Innen tovább lehet menni Brennbergbányára és a soproni lakosok nagy része ismeri a Görbehalmon keresztül vezető utat, de azt már kevesen, hogy a tónál van egy aszfaltos út, amely tovább visz Ausztria felé, ezzel kikerülve azt a meredek emelkedőt. Ezenkívül Ausztriában nagy jók a bicikliutak! Ha elmegyek Ágfalva felé, majd onnan Schattendorfba (Somfalva) a nagy határnál szoktam visszajönni, ugyanis az autóúttal párhuzamosan vezet egy kerékpárosút.

A másik kerékpárosok körében kedvelt hely a Fertő-tó. Moharosit erről megkérdeztük, hogy hogyan lehet oda a legegyszerűbben kijutni, hogyan ugyan Balf és Sopron között nincs kiépített út, „relatív azért nem veszélyes mert lejt az út így nincs kacsázás és minél gyorsabban mész annál biztonságosabban és egyenesebben haladsz”. Egy másik hasznos tipp, hogyha le szeretnénk rövidíteni a Fertőkört akkor szálljunk kompra és Ausztriából mehetünk is tovább, így körülbelül egy félkört fogunk megtenni.

A következő videóban láthatjuk, hogy Sopron mely helyeire érdemes elbiciklizni. A bemutatott út körülbelül 25 km, ezért bátran ajánljuk a kezdő bicikliseknek.

Köszönjük a videót Moharosi Lászlónak és Nagy Tamásnak!

 • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Keretet hirdetett a Sopron Basket

  Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

 • Elmarad a soproni U20-as leány kosárlabda EB

  A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden nyári kontinensviadalt törölt.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading