Minden ami Sopron

2018. 09. 21. péntek

Máté

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Soproni kosár: női győzelem, férfi vereség

A Sopron Basket sikeres főpróbát tartott az Euroliga nyitány előtt, a Sopron KC viszont Szolnokon szenvedett vereséget.

A hölgyek a bajnokság 3. fordulójában hazai pályán játszottak a megerősödő Zalaegerszeggel. A kiegyenlített első percek után sebességet váltott a Sopron, és állva hagyta a vendégeket, a félidő után már 20 pontos előnyben voltak. Az utolsó negyed elején becsúsztak hibák a soproni játékba, amit a ZTE ki is használt a felzárkózásra, de hamar rendezte a sorokat a hazai csapat, és végül közel 100 pontot szórt a zalaiaknak.

A mérkőzés után a két klub egy szerződést is aláírt, melynek értelmében azok az U20-as soproni fiatalok, akik kevés szerepet kapnak a felnőtt keretben, Zalaegerszegen játszhatnak, míg onnan fiatal tehetségek érkeznek majd a soproni akadémiára a magasabb szintű oktatásért.

Sopron Basket – ZTE NKK 95-67 (23-13, 25-19, 22-14, 25-21) 

Roberto Iniguez: A mérkőzés után gratuláltam a játékosaimnak, mert bár külső szemlélőként úgy tűnhetett, egyáltalán nem volt könnyű összecsapás. A negyven perc során végig nem adták fel a küzdelmet, így nekünk is végig koncentráltan kellett játszanunk. Nagyon örülök, mert ez egy jó főpróba volt a szerdai mérkőzésünk előtt. Az persze egy másik meccs lesz, ahol szintén nagy csatára számítok.

sopronikosarak

A férfiak nehéz ellenfélhez utaztak, Szolnokon várt rájuk a bajnokság e heti fordulója. Az első negyedben jól tartották magukat a soproniak, mindössze egy triplányi előny volt a hazaiaknál 10 perc után, ám egy 15-0-s periódust követően nagy hátrányban találták magukat a Szolnokkal szemben. Ez pedig rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, innentől már nem tudta igazán szorossá tenni ezt a meccset az SKC, így második vereségét is elszenvedte a kék-fehér csapat.

Szolnoki Olaj – SKC 86-64 (21-18, 28-15, 18-16, 19-15)

Váradi Kornél: – Gratulálok a Szolnoknak! Keményen, jól kezdtünk, tudtuk, hogy ahhoz, hogy jó meccset tudjunk játszani a Szolnokkal, negyven percen át koncentráltan kell kosárlabdáznunk. Ez nem sikerült, az első félidőben volt két “lefagyásunk”, amit ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett, s a megszerzett előnyét magabiztosan őrizte. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket, a jobb eredmény reményében utaztunk ide. A Szolnoknak további sok sikert kívánok, mi pedig megyünk tovább, a jövő héten újabb nehéz meccs vár ránk, Kecskemétre utazunk, és megpróbálunk javítani.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading