Minden ami Sopron

2023. 03. 25. szombat

Gábor

SOPRON
Borult

Sport

Sopron – Győr 1-0

Fél lábbal már a bajnoki döntőben a Sopron Basket.

A története egyik legnagyobb szereplésére készülő Sopron Basket női kosárlabda csapat másfél héttel az Euroliga négyesdöntője előtt még a hazai fronton küzd a döntőbe jutásért. A két győzelemig tartó párharcban a megyei rivális CMB Cargo UNI Győr lett az ellenfél, akik úgy érkeztek kedden Sopronba, hogy szeretnének meglepetést okozni.

Az első félidőben tartotta is magát a vendég csapat, sokáig fej-fej mellett mentek a felek, néhány pont differencia akadt csak végig. Az első negyedet 19-18-ra hozta a Sopron, de a következő tíz percben sem találta meg a győriek gyenge pontját Roberto Iniguez csapata. 17 perc után azonban jött egy jó soproni széria, pár szép megmozdulással lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Sopron: 41-33.

sopronbasket

A soproni mesteredző a félidőben jól rendezte a sorokat,  úgy tért vissza a Sopron Basket a pályára, hogy percekre beragasztották a győrieket 33 pontra, míg egyre magabiztosabb támadásokat vezetve léptünk meg a vendégektől. Néhány perc után már 20 pont lett a különbség, közel 6 percig nem dobtak kosarat a győriek. Ezt a negyedet 20-8-ra hozták Fegyvernekyék, a záró szakaszt már kerek húszpontos előnnyel kezdte a Sopron. Ez az etap látszólag már csak formaság volt, ám a csökkenő koncentráció miatt 65-51-nél Iniguez mester időt is kért, amivel felrázta a lányokat. A győriek sem törődtek bele az eredménybe, ennek a hajtásnak pedig egy dulakodás lett a vége a Sopronban játszó Salvadores és a győri Goree között, utóbbit a győri kispad és a játékvezetők fogták vissza. Mindkét játékost sportszerűtlen hibával büntették. A mérkőzést ez nem befolyásolta, nagy arányú győzelmet ünnepelhetett a Sopron: 80-55.

Pénteken a megyeszékhelyen rendezik a második találkozót, egy ottani győzelemmel már a bajnoki döntőben találná magát a Sopron Basket, de ha ott a Győr győzne, egy vasárnapi harmadik mérkőzés döntene a továbbjutásról. A soproniaknak mindenképp előny lenne, ha két mérkőzésen letudnák a párharcot, hiszen április 20-án már megkezdődik Sopronban az Euroliga Final Four.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading