Minden ami Sopron

2018. 11. 17. szombat

Hortenzia, Gergő

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

SKC: ismét Sabáli Balázs a vezetőedző

A rossz idénykezdet után a tavaly távozó Sabáli Balázs váltja Váradi Kornélt férfi kosárcsapat vezetőedzői posztján.

Csütörtökön jelentette be az SKC, hogy közös megegyezéssel felbontották a szerződést Váradi Kornél vezetőedzővel. A gyenge idénykezdet (1 győzelem, 7 vereség) után a bajnoki tabella utolsó helyére csúszott vissza a Sopron, ahol a játékosállományban is megkezdték a cseréket. Lamb Autrey helyett már bemutatkozott El-amin, és a tervek szerint irányító poszton is új játékos érkezik majd.

A válogatott szünet alkalmas időszak a váltásra, így most a korábban már Sopronban edzősködő Sabáli Balázs váltja Váradi Kornélt a csapat élén.  A januárban távozó szakember korábban Magyar Kupa ezüstéremig és bajnoki bronzig vezényelte az SKC-t. Pojbics Szabolcs ügyvezető elvárása, hogy elkerüljenek a kieső zónából, később pedig akár a play-off is megcélozható.

Fotó: Tóth Zsombor

Fotó: Tóth Zsombor

– A helyzet a csapatnál korántsem ideális – kezdte értékelését az SKC honlapján Sabáli Balázs.  Az előző évadban azzal próbáltam segíteni a klubnak, hogy lemondtam, remélve, hogy egy új impulzus előrelépést hoz – sajnos nem igazán jött be. Most, miután a helyi szakemberek nem vállalták, a klub vezetése engem is megkeresett, és bár erre a szezonra nem terveztem ilyen jellegű munkát, némi gondolkodás után elfogadtam ezt a nem éppen hálás feladatot. A mostani segítség remélem, sikeres lesz, és ha a jóisten is úgy akarja, és valóban x-re játszik, akkor sikerül új impulzust adni a társaságnak, amely szerintem többre hivatott, mint ahol a tabellán áll. Szeretném azonban kiemelni, ez egy közös projekt, amelyhez az kell, hogy egy irányba húzzon vezető, edző, játékos és szurkoló. Csak az tud segíteni, aki a csapat mellé áll ebben a nehéz helyzetben.

Hozzátette még, hogy több játékos hiányzik sérülés, vagy épp válogatott elfoglaltsága miatt. Szeretné, ha mielőbb megoldódna az irányító-kérdés is, ám ahogy Pojbics Szabolcs ügyvezető is elmondta, jelen helyzetükben nagyon szűk a piaci kínálat.

Sabáli Balázs az U20-as és a másodosztályú csapatot is dirigálta eddig, most ezeken a posztokon kell megoldani az edzőkérdést.

A teljes bejelentés elolvasható az SKC oldalán.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Október 26-án, 13 órakor nyit a Soproni Műjégpálya. Ön is szeret korcsolyázni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading