Minden ami Sopron

2023. 03. 31. péntek

Zalán

SOPRON
Borult

Sport

Pécsen is nyert a Sopron Basket, az SKC újabb játékost veszített el

Miközben a női kosarasok már csak egy lépésre vannak attól, hogy veretlenül zárják az alapszakaszt, a férfi csapatnál újabb sérülés keseríti meg a mindennapokat.

A Sopron Basket februárban játszotta volna a most keddi mérkőzését, ám akkor a PEAC Pécs kérésére elhalasztották a találkozót, ugyanis alig volt egészséges játékosuk. Kedden viszont lelkesen kezdtek a pécsiek, egészen szoros első félidő alakult ki. Bár általában a Sopron járt előrébb, két légiósára támaszkodva folyamatosan ott loholt a PEAC is. A 16-21-es első negyed után a félidőre már egy ponttal a hazaiak jártak előrébb: 34-33.

Persze a Sopron csapatát nem abból a fából faragták, akik ne szívnák fel magukat a nagyszünetben. 6-0-val indított a Sopron, bár a pécsiek ekkor még nem hagyták eldönteni a mérkőzést. 43-45-ös állás után azonban egy hajrával már 10 ponttal járt előrébb a zöld mezes csapat: 49-59. A záró felvonásra már elfogyott a Pécs, rohamtempóban nőtt a különbség. Végül az utolsó tíz percben mindössze 6 pontot szerző hazaiakat húsz ponttal győzte le a címvédő:

PEAC Pécs – Sopron Basket 55-75.

A Sopron Basket szombaton hazai pályán a ZTE NKK ellen zárja a bajnokság első részét. Ha azt is behúzzák Roberto Iniguez tanítványai, idén veretlenül nyerik a bajnoki alapszakaszt.

kosárlabda

 

A Sopron KC háza tájáról már hétvégén is rossz hírek érkeztek. Debreceni vereségük a bajnoki helyezésüket tekintve nem jött jól, ám ennél is fontosabb volt, hogy jó formába lendülő légiósuk, J. C. Fuller mindkét csuklója eltörött, így rá műtét vár, és a szezonban már biztosan nem léphet pályára.

Kedden a klub saját honlapján közölte: csapatkapitányuk, Dénes Gábor már a hétvégi mérkőzés félidejében is jelezte, erős talpfájdalmai miatt nem tudja folytatni a játékot. Azóta megvizsgálták, részleges talpszalagszakadást diagnosztizáltak nála. Így várhatóan három hétig ő sem léphet pályára.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading