Minden ami Sopron

2020. 07. 14. kedd

&Őrs

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Pécsen is nyert a Sopron Basket, az SKC újabb játékost veszített el

Miközben a női kosarasok már csak egy lépésre vannak attól, hogy veretlenül zárják az alapszakaszt, a férfi csapatnál újabb sérülés keseríti meg a mindennapokat.

A Sopron Basket februárban játszotta volna a most keddi mérkőzését, ám akkor a PEAC Pécs kérésére elhalasztották a találkozót, ugyanis alig volt egészséges játékosuk. Kedden viszont lelkesen kezdtek a pécsiek, egészen szoros első félidő alakult ki. Bár általában a Sopron járt előrébb, két légiósára támaszkodva folyamatosan ott loholt a PEAC is. A 16-21-es első negyed után a félidőre már egy ponttal a hazaiak jártak előrébb: 34-33.

Persze a Sopron csapatát nem abból a fából faragták, akik ne szívnák fel magukat a nagyszünetben. 6-0-val indított a Sopron, bár a pécsiek ekkor még nem hagyták eldönteni a mérkőzést. 43-45-ös állás után azonban egy hajrával már 10 ponttal járt előrébb a zöld mezes csapat: 49-59. A záró felvonásra már elfogyott a Pécs, rohamtempóban nőtt a különbség. Végül az utolsó tíz percben mindössze 6 pontot szerző hazaiakat húsz ponttal győzte le a címvédő:

PEAC Pécs – Sopron Basket 55-75.

A Sopron Basket szombaton hazai pályán a ZTE NKK ellen zárja a bajnokság első részét. Ha azt is behúzzák Roberto Iniguez tanítványai, idén veretlenül nyerik a bajnoki alapszakaszt.

kosárlabda

 

A Sopron KC háza tájáról már hétvégén is rossz hírek érkeztek. Debreceni vereségük a bajnoki helyezésüket tekintve nem jött jól, ám ennél is fontosabb volt, hogy jó formába lendülő légiósuk, J. C. Fuller mindkét csuklója eltörött, így rá műtét vár, és a szezonban már biztosan nem léphet pályára.

Kedden a klub saját honlapján közölte: csapatkapitányuk, Dénes Gábor már a hétvégi mérkőzés félidejében is jelezte, erős talpfájdalmai miatt nem tudja folytatni a játékot. Azóta megvizsgálták, részleges talpszalagszakadást diagnosztizáltak nála. Így várhatóan három hétig ő sem léphet pályára.

 

 • Zúzd szét a valóságot!

   “A főnököm felidegesített.” “Egyest kaptam a suliban.” “Az öcsém megette a kedvenc sütimet.” Mindannyiunknak vannak néha olyan napjai mikor elszakad a cérna. Ilyenkor mit teszünk? Lecsúszik egy-két tábla csoki, összeveszünk azokkal akik nem is tehetnek a problémáinkról, vagy otthon széttörjük az összes tányérunk, vagy egy baseballütővel szétverjük a szobánkat.

 • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Soproni tekergő!

  Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

 • Keretet hirdetett a Sopron Basket

  Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading