Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Női kosár NB I: dupla hosszabbításos meccsen szépített a Szekszárd

A női kosárlabda NB I döntőjének harmadik összecsapásán a Szekszárd elképesztő izgalmak végén, kétszeri hosszabbításban 77–73-ra megverte a Sopront, ezzel életben tartotta bajnoki reményeit.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő harmadik mérkőzésére 2–0-s előnnyel érkezett a Sopron Szekszárdra. Már az első pillanattól érezhető volt, hogy a hazaiak az „életben maradásért” küzdenek.

6–0 után időt kért Sterbenz László, a Sopron vezetőedzője, ám a gyors fejmosás sem segített a címvédőn, az Atomerőmű könnyű kosarakkal növelte az előnyét, a saját térfelén pedig ellentmondást nem tűrően védekezett – a vendégek sokszor dobásig sem jutottak. A soproniak már az első 10 percben elhasználták a második időkérésüket is, Eva Lisec azonban a továbbiakban is tarthatatlan volt, az első negyed végén 23–7 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben szinte ugyanazt láthattuk, mint az elsőben, csak éppen fordítva. A Szekszárd képtelen volt betalálni, míg a Sopron tempót váltott, kezdésként rögtön futott egy 12–0-t, és sorra harcolta ki a faultokat – míg az első negyedben csak 1 büntetőt dobott, addig a másodikban 12 pontot szerzett a vonalról. A 15. percben egy cirkuszi mutatványnak is beillő Cherise Daniel-kosár vetett véget a hazai kosárcsendnek, ám a másik oldalon Fegyverneky Zsófia is beszállt a ponttermelésbe, csapata pedig szépen lassan utolérte ellenfelét – a félidő utolsó másodperceiben Yvonne Turner triplával egalizált. 37–37

A fordulást követően már inkább a Sopron uralta a meccset, de továbbra is rengeteg hiba jellemezte a vendégek játékát is, így a KSC látótávolságon belül maradt. A záró etaptól olyan izgalmak kezdődtek, amilyet megérdemel egy döntő. Az utolsó percben eggyel vezetett a Sopron, amikor háromszor is dobhatott, köszönhetően a remek lepattanózásának, ám egyik esélyét sem sikerült kihasználnia. Harminc másodperccel a vége előtt Daniel kettőből egy büntetőt értékesített (58–58), az ellentámadásból az eltiltásból visszatérő Shenise Johnson dobott be egy közelit (58–60), erre még 5 másodperccel a vége előtt válaszolt Lisec, majd az utolsó dobást Cayla George elrontotta, így 60–60-ról jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Fegyverneky 2+1-es akciójával másfél perccel a hosszabbítás vége előtt vezetett először a Sopron (65–67), de Lisec a huszonhetedik pontját megszerezve egyenlített (67–67). Innentől már nem született több pont, újabb hosszabbítás következett.

Lisec szinte azonnal kipontozódott, de ez sem rendítette meg a hazaiakat, sőt, Bálint Réka gyönyörű kosarával 71–67-re elléptek. Az utolsó másodpercek büntetőpárbajba torkolltak, amiből a Szekszárd jött ki jobban és 77–73 győzött, ezzel életben tartotta bajnoki reményeit. A következő mérkőzést csütörtökön 17 órától játsszák Sopronban.

kosárforrás: nemzetisport.huMIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading